Mersin'de okuma yazması olmayan ve çöp toplayarak yaşamını sürdüren 2 çocuk annesi 58 yaşındaki Semiha Aslan, bir yakını için teslim aldığı buzdolabı ve motosikletin parası ödenmeyince hakkında açılan dolandırıcılık davasında 3 bin 600 lira para cezasına çarptırıldı.

Merkez Akdeniz İlçesi'nin Turgutreis Mahallesi 4127 Sokak'ta oturan Semiha Aslan, yaklaşık 7 yıl önce evlilik hazırlığı yapan akrabası Ümit Sinan Bülbül'ün satın aldığı buzdolabı ve motosikleti evrakları imzalayarak teslim aldı. Yakını da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle mobilyaların parasını ödenmeyince, alacaklı dolandırıldığı gerekçesi ile dava açtı. 

Mersin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dolandırıcılık davasında, Semiha Aslan ile Ümit Sinan Bülbül 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Semiha Aslan ile Ümit Sinan Bülbül'ün cezalarını 3 bin 600'er lira para cezasına çevirdi.
2 çocuğu ile baraka bir evde yaşam savaşı veren Semiha Aslan, günlük kazancının ancak karınlarını doyurduğunu para cezasını ödemesinin mümkün olmadığını söyledi. Aslan, "Ümit Sinan Bülbül evleneceği için bir buzdolabı ve bir motosiklet almıştı. 

Buzdolabı ve motosiklet geldiğinde kendisi evde olmadığı için imza karşılığı almamı söyledi. Eşyaları getirenler bana birçok evrak imzalattı. Daha sonra ise Ümit Sinan Bülbül yaşadığı sorunlar nedeni ile ödeme yapmamış. Dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle şikayet edilince hakkımda dava açtı. Önce hapis sonra para cezası verildi. Okuma yazma bilmememin kurbanı oldum. Bu parayı ödemem mümkün değil" dedi.