Mersin'in Erdemli İlçesi'nde geçimini hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan 41 yaşındaki Teslime Urfan'ın, sütünü sağarak 2 çocuğunu okuttuğu ineği ile düvesi çalındı. Çalınan inek ile düvenin kesilerek etlerinin alındığı belirlendi.
Erdemli İlçesi'nin Tabiye Mahallesi Şabanefendi Sokak'ta oturan 4 çocuk annesi Teslime Urfan, Sabah saatlerinde süt sağmak için girdiği ahırda 5 aylık hamile ineğinin ve düvesinin olmadığını gördü. Urfan'ın durumu haber vermesinin üzerine inceleme başlatan polisler, ineklerinin yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan narenciye bahçesinde kesilerek etlerinin alındığını saptadı.
 
ÇOCUKLARIMI OKUTUYORDUM
 
İneğinden sağdığı sütü satarak üniversite ve lisede okuyan 2 çocuğunu okuttuğunu belirten Urfan, yetkililerden yardım istedi. 20 yıldır inek yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Urfan, şunları söyledi:
 
"Hırsızlar, çocuklarımın okuma ihtiyaçlarını karşıladığım umudumu çaldı. İneğim 5 aylık gebeydi. İneğimi ve düvemi ahırdan çalan hırsızlar bahçede kesmişler ve etlerini almışlar. Bu hırsızlarda hiç mi vicdan yok? Çocuklarımı okutuyordum. Daha önce 2007 yılında yine 2 ineğim hırsızlar tarafından çalınmıştı. Yine çalındı. Ben ne yapabilirim? İnek besleyerek süt satarak çocuklarımı okutuyordum. Şimdi ne yapacağım bilemiyorum, yetkililerden yardım bekliyorum."
 
Polis, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.