İddianameye göre 4 yaşında bir kızı bulunan Mübarek Turan, ikinci kızını dünyaya getirdi. Eşini ve bebeğini eve getiren Veysi Turan, gece onların uyumasını bekledi. Veysi Turan, üçlü elektrik prizinin kablosunu keserek, fişi prize takıp kablonun kesik uçlarını uyuyan eşinin şakaklarına tuttu. Mübarek Turan, akıma kapılarak yaşamını yitirirken, Veysi Turan olaydan sonra polisi arayarak eşini öldürdüğünü söyledi. Cinayet sebebinin kesin olarak tespit edilemediğini belirten savcı, şüphelinin bu iş için önceden eldiven, tornavida ve üçlü priz almasının, kasten öldürme eylemini tasarlayarak, plan yaparak gerçekleştirdiğini gösterdiğini belirtti.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Veysi Turan başka bir ildeki cezaevinde olduğu için katılmazken, Mübarek Turan’ın ailesi ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak dosyaya gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı, genç kadının öldürüldüğü elektrik prizi kablosu ve yalıtım eldiveninde sanık Veysi Turan’ın parmak izlerinin bulunduğunu belirtti.

CİNAYETİN NEDENİ 2’NCİ KIZ ÇOCUĞU
Kızlarının, kocası tarafından erkek çocuk doğurmadığı gerekçesiyle öldürüldüğünü öne süren Mübarek Turan’ın ailesinin avukatı Burak Göncü, cinayetin canavarca hisle işlendiğini belirterek, "Sanık profesyonel bir katildir. Tornavida, elektrik kablosu ve eldiven alarak bu olayı tasarlamıştır. Saat 03.00’a kadar eşinin uyumasını beklemiş ve soğukkanlı bir şekilde şakaklarına elektrik vermiştir.Son ana kadar eşinin kız çocuğu doğurup doğurmadığını beklemiştir" dedi.

Avukat Elif İpek Türenç Ulaş ise sanığın suçta kullandığı kablo ve prizde parmak izleri bulunduğunu belirterek, "Sanık ikinci kız çocuğu doğduğu gün bu cinayeti soğukkanlılıkla işlemiştir. Sanık hak ettiği cezayı almalıdır" diye konuştu.
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme sanık Veysi Turan’ın daha önce gördüğü psikiyatri tedavilerinin tüm evraklarının istenmesine karar verdi. Mahkeme, evrakların gelmesinin ardından Türk Ceza Kanunu 32’nci maddesinde belirtilen ceza indirimi uygulamasının tespiti için sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesine karar verdi. Duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.