Uyuşturucu temin etmek suçundan hakim karşısına çıkan Çağatay Ulusoy, önce kimseyle uyuşturucu içmediğini söyledi, daha sonra 4 farklı isimle uyuşturucu içtiğini belirtti


Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren 'uyuşturucu temin etmek' suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görülmeye devam ediyor.



ULUSOY: "UYUŞTURUCU ALDIM"

Davanın tutuksuz sanığı Çağatay Ulusoy ifade verdi. Uyuşturucu temin etme ve ticareti suçlamalarını kabul etmediğini söyleyen Çağatay Ulusoy, "Kullanmak amacıyla uyuşturucu aldım. Kimseye vermedim. Kimseyle beraber içmedim" dedi.



ULUSOY: "ESRAR GÖTÜRECEKTİM"

Sanıklardan Hüseyin Orçun Benli'yi arayıp "balık var" demesiyle ilgili olarak Ulusoy, "Deniz abla (Deniz Uğur) telefona çıkmasaydı esrar götürecektim. Onun evde olduğunu öğrenince esrar götürmedim. Deniz abla evde olmasaydı içmek için esrar götürecektim" açıklaması yaptı. Asmalımescit'te Orçun Benli ile 2 kere esrar içtiğini söyleyen Ulusoy, "Aldığım kişiyi tanımıyorum. Oradaki çocuklar içiyordu. Para vermedik. Davet ettiler" diye konuştu.



"MİDENİ BULANDIRAN BİRŞEYİ NEDEN İÇİYORSUN?"

Nancy İprekoğlu'nun kendisine "Amsterdam da var" diyerek elinde Amsterdam'dan gelen veya Amsterdam olarak tabir edilen bir uyuşturucu maddenin de bulunduğunu söylediği görüşme hatırlatılan Ulusoy, "Görüşme doğrudur. O bana madde getirdi. Benim evimde içtik. Yurtdışından bir arkadaşı getirmiş. İçince midem bulandı. Esrar değildi." dedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci de, "Mideni bulandıran bir şeyi neden içiyorsun?" diye sordu. Ulusoy da, "Daha sonraki konuşmada Orçun'a iğrenç bir şey olduğunu söylüyorum" yanıtını verdi.



"GİZEM KARACA İLE 2 KEZ ESRAR KULLANDIK"

Ulusoy, savunmasına şöyle devam etti: "Sanıklardan Ergün Taş'ın evinde Gizem Karaca ile 2 kez esrar kullandık. Uyuşturucu kullanmasıyla ilgili olarak ise Ulusoy "Daha önce 1-2 kez içmiştim. Bir dönem işler iyi gidiyordu. Ama Emir'in Yolu dizisi başladığında psikolojik olarak kötüydüm. Dizi başladığında işler kötü gitmeye başladı ve daha çok içtim" deyince Mahkeme Başkanı, "Dizide herkes esrar mı içiyor?" diye sordu. Ulusoy da, "Bizim piyasada çoğu insan içiyor, kullanıyor " diye cevap verdi.



"BİR KISMINI İÇTİM"

Operasyon sırasında evinde bulunan esrarı şoförü Onur Tezer'in getirdiğini söyleyen Ulusoy, şunları söyledi: "Kendisi Sarıyer Çayırbaşı'nda oturuyordu. Mahallesinden buluyordu. Kendisi esrar içmez. Benden de para almadı. 10-12,5 gram getirmişti. Bir kısmını içtim. Kalanını da operasyon sırasında polise teslim ettim."



ARADA GİZEM KARACA AVUKATI İLE ÇALIŞTI

Çağatay Ulusoy'un ifade vermesinin ardından mahkeme duruşmaya ara verdi. Bu arada Gizem Karaca'nın avukatıyla beraber iddianameden kendisine sorulabilecek olası sorulara çalıştığı görüldü.



ADLİYE MEMURLARI FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Öte yandan adliye memurları Çağatay Ulusoy'la birlikte fotoğraf çektirmek için Ulusoy'u alıp mahkeme kalemine götürdü.