Türk tiyatrosundan bir yıldız daha kaydı… Tiyatro ve sinemanın usta Oyuncusu Yavuz Şeker hayatını kaybetti… Şeker yaklaşık 1 aydır ileri derecede zatürre ve koah hastalığı nedeniyle Şişli Etfal Hastenesi’nde tedavi görüyordu.
 
Usta sanatçı son olarak bu sezon İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu Bir Yaz Gecesi Rüyası’ndaki Puck karakteriyle seyirciyle buluşmuştu. Yavuz Şeker’in cenazesi, 10 Nisan 2015 Cuma günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde saat 10.30’da düzenlenecek anma töreninden sonra, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
 
HAYATI SAHNEDE GEÇTİ
 
1943 yılında Samsun’da doğdu. kabataş Erkek Lisesi’nde okudu. 1961-1962 Sezonu’nda Şehir Tiyatroları’na girdi. 1963 yılında Gazanfer Özcan, 1964 yılında Neşe Yulaç Tiyatroları’nda çalıştı. 1974 yılına kadar Ulvi Uraz, Ankara Oyuncuları, İstanbul Güç Birliği, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatroları’nda çeşitli oyunlarda rol aldı.


Oynadığı piyesler arasında Dobriçanin’in “Müşterek Ev”, Çetin Altan’ın “Dilekçe”, Musahipzade Celal’in “Mum Söndü”, Rıfat Ilgaz’ın “Hababam Sınıfı” “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”, Orhan Kemal’İn “İspinozlar”, “Hint Kumaşı”, “Volpone”u sayabiliriz. 1974 yılında tekrar Şehir Tiyatroları’na döndü. Çok sayıda tiyatro oyununda yer aldı.
 
GIRGIRİYE, SAKAR ŞAKİR, çiçek TAKSİ…
 
Yavuz Şeker çeşitli sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde de oynadı. Sinemada Gırgıriye, Ayağında Kundura, Sakar Şakir, Korkusuz Korkak, Atla Gel Şaban, Sevdalım, Şıngırdak Şadiye, Ceza, Gırgıriyede Şenlik Var, Kara Osman, Zorbanın Aşkı filmerinde oynadı. Oynadığı televizyon dizileri arasında da Çiçek Taksi, Üç Aşağı Beş Yukarı, Bu Adamlar Ne Yapıyor, Zaman Mekan Makinası, Tatlı Çarşamba, Selvi Boylum, Perihan Abla, Dilküşa Tiyatrosu, Hakem Seyfi Dalmaz’ı sayabiliriz.

Ayrıca Reklam ve fotoromanlarda da oynadı. Ve yerli yabancı filmlerin seslendirmesini yaptı. Radyo Tiyatrosun’da çeşitli skeçlerde de rol aldı. 7 Mart 2000’de Kültür Bakanlığı gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ödüllerini de aldı.