Şanlıurfa Siverek'te inşaat işçisi Bayram Dişkaya (34) geçen yıl ekimde ortadan kayboldu. Eşi Perihan Dişkaya, ATV'de yayımlanan Müge Anlı'nın programında kayıp eşinin bulunmasını isteyip, gözyaşı döktü.


FIRAT NEHRİ KIYISINDA...

Cinayet ihtimalini de değerlendiren polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Ekipler, televizyonlarda eşinin bulunması için gözyaşı döken kadının, Mustafa Ç. isimli kişiyle yasak ilişki yaşadığını belirledi. Bunun üzerine polis, kadın ile Mustafa Ç.'nin telefonlarını takibe aldı. İkilinin, Bayram Dişkaya'nın kaybolduğu tarihte Fırat Nehri kıyısında olduklarını tespit etti. Polis olayla ilgili olarak Perihan Dişkaya, sevgilisi Mustafa Ç. ve 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 şüpheli Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek, sorguya alındı. Dişkaya çiftinin 3 çocuğu ise Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

ARKADAŞI HER ŞEYİ ANLATTI

Şüphelilerden Mustafa Ç.'nin arkadaşı Mustafa B., ifadesinde Bayram Dişkaya'nın öldürülüp, cesedinin Fırat Nehri'ne atıldığını belirterek, "Mustafa beni arayarak arabasının bozulduğunu söyleyip, yardım istedi. Ben de Siverek'te tanıdığım çekici arkadaşlarımı arayarak Mustafa'nın yanına gittim. Arabasını çekiciye yükleyerek Siverek'e geldik. Bu sırada Mustafa yeni bir araba buldu ve bozulan arabanın bagajındaki torbayı yeni otomobile taşıdı. Mustafa'nın belinde silah vardı ve bagaja koyduğu torbada ceset olduğunu gördüm. Beni 'olayı birisine anlatırsan seni öldürürüm' diye tehdit etti. Daha sonra Fırat Nehri kıyısına gittik. Otomobilin bagajından cesedi çıkardı ve balıkçı teknesine koyarak suya açıldık. Cesedin bulunduğu torbaya taş bağlayarak suya attık. Bana onu boğduğunu söyledi. Tehdit edildiğim için korktum ve polise gidemedim. Ama ölen Bayram Dişkaya rüyalarıma giriyordu. 'Beni buradan çıkartın' diyordu.Vicdan azabı çektim" diye konuştu.