Oktay Sinanoğlu'nun eşi Dilek Sinanoğlu, Facebook hesabından paylaştığı mesajında, "Son gün taburcu edilmeden bir gün önce beslenme tüpünün içindeki gıdaların akciğerlerine dolması üzerine komaya girdi" yazdı.
 
Dünyada moleküler biyoloji dalının ilk profesörlerinden biri olan ve "Türk Einstein"ı olarak anılan Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, komaya girdi. Sinanoğlu'nun solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürdüğü açıklandı.
 
Facebook hesabından eşi Dilek Sinanoğlu tarafından paylaşılan mesajda, "Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu bakım evinde son gün taburcu edilmeden bir gün önce beslenme tüpünün içindeki gıdaların akciğerlerine dolması ve zannerdersek geç fark edilmesi üzerine komaya girdi. Solunum cihazına bağlı yaşatılıyor" denildi.
 
BU MESAJI PAYLAŞTI
 
Sinanoğlu'nan facebook sayfasından eşi son olarak bu mesajı paylaştı:
 
Milyonlarca seveni bilgi istiyor, tek tek anlatmaktan bitkin düştüm, ayrıca hastaneyi ziyaret edenler onu bu şekilde görüyorlar. Benim içim parçalanıyor, kalbim kan ağlıyor. Gözünü biraz aralayabiliyor, hiç hareket edemiyor. En son duyma duyusu kaybolurmus, sürekli sesli dualar dinletiyoruz ve konusuyoruz onunla. O zaman gözünü aralıyor veya kalp atışı artıyor ekranda görüyoruz. Beyin uzun süre oksijensiz kaldığı için hasar çok olmuş. Solunum cihazı 1 Nisandan beri takılı doktorla konuştuk en fazla 17 Nisana kadar kalabilir dediler. 5 gün sonra cihaz fişten çekilince oksijen maskesi takılacak eğer kendi nefes alabilirse iyi. Allah biliyor. İhtimal düşük diyorlar. 
 
Gelmek ziyaret etmek isteyenler için biz Florida Medical Center hastanesindeyiz. 461 yoğun bakım odası. Oakland Park Fort Lauderdale Florida.
1-2 gün önce Hospice'e taşınacak cihazla birlikte Çarşamba veya perşembe günü. orada ailece yakın dostlarla birlikte bu zor olayı yaşayacağız. Dışişleri Bakanı telefon etti. Miami Konsolosu ardından telefon etti. Türkiye'ye getirmeyi arzuluyoruz. İşlemler biraz uzun sürüyormuş. Umarız kısa sürede hızlı hal olur.İnşallah hayırlısıyla sevenleriyle Türkiye'de kavuşur. 
 
Doktor rehabilitasyon evinin hatası kesinlikle diyor. Uzun süre farketmemişler 1 Nisan'da. Şu anda onlara hesap soracak halde değiliz. 
Pazartesi günü tekrar doktorların hepsiyle konuşacağız.