Aydın'da torunlara hediye etmek için yaptığı araç maketleri internette paylaşılınca talep gören kişi, sipariş üzerine Türkiye'nin dört bir tarafına kamyon, otobüs, tramvay ve otomobil maketi gönderiyor - İşletme sahibi Erzurumluğlu: "Torunlara hediye bırakayım, hatıra kalsın diye 2 araç yaptım, internette çocuklar paylaşmış talepler gelmeye başladı üretmeye devam ettik" - "Bir petrol, bir sondaj tesisinin maketlerini yapabilecek kabiliyette ve güçteyiz"



Aydın'da torunlara hediye etmek için yaptığı  araç maketleri internette paylaşılınca talep gören kişi, sipariş üzerine  Türkiye'nin dört bir tarafına kamyon, otobüs, tramvay ve otomobil maketi  gönderiyor.ASTİS Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren reklam atölyesi  işleten 60 yaşındaki İsmail Erzurumluoğlu, AA muhabirine küçüklüğünden beri oto  boyama işlerinde çalıştığını daha sonra reklamcılık sektörüne geçiş yaptığını  söyledi.35 yıl önce dünyaya gelen oğlu için belediye otobüsü maketi yapmayı  deneğini ardından bu işe ara verdiğini ifade eden Erzurumluoğlu, ailesinin  önerisiyle araç maketi yapmaya yeniden başladığını belirtti.Torunlarına hediye  etmek için yaptığı kamyon, otomobil, otobüs maketlerinin internette paylaşılınca  ilgi gördüğünü ve kendi markasını oluşturmaya karar verdiğini bildiren  Erzurumluoğlu, şunları kaydetti:  "Torunlara hediye bırakayım, hatıra kalsın diye 2 araç yaptım sonra  internette çocuklar paylaşmış talepler gelmeye başladı üretmeye devam ettik. Hobi  olarak olarak başladığım iş profesyonel bir çalışmaya dönüştü. Birçok fuara  katıldım ve siparişler almaya başladım şimdi o talepleri karşılamaya çalışıyoruz. 

Genellikle otobüs, kamyon ve otomobil firmaları acentelerde kullanmak ve hediye  etmek amacıyla bu maketleri tercih ediyor. İşimiz kolay değil bir ürünü el  yordamıyla ve tamamen yerli malzemelerden yararlanarak 2-2,5 ayda tamamlıyoruz.  Fiyatı belki biraz yüksek oluyor ama kalıcı bir hediye olsun istiyorlar o nedenle  de bizi tercih ediyorlar." Bursa'da faaliyet gösteren firmanın bir süre önce tramvay maketi  talebinde bulunduğunu aktaran Erzurumluoğlu, "Bir petrol, bir sondaj tesisinin  maketlerini yapabilecek kabiliyette ve güçteyiz" diye konuştu. Kendilerine ait bir tasarım ve marka oluşturmak için de çalışmaların  sürdüğüne işaret eden Erzurumluoğlu, en kısa sürede bu alandaki eksiği  gidereceklerini sözlerine ekledi.