Teröristi Yakalayan Üç Mülteci, Almanya'nın Kahramanı Oldu

Almanya, polisin elinden kaçan Suriyeli terörist Jaber Albakr'ı yakalayıp ellerini ve ayaklarını bağlayarak polise teslim eden üç Suriyeli mülteciyi konuşuyor. Onlar sadece Almanların değil, tüm mültecilerin de kahramanı. Almanya'da yaşayan mülteciler, "Polisin yakalayamadığını mülteciler yakaladı" diye sevinirken, Almanlar da tüm mültecilerin tehlikeli olmadığını görmüş oldu.

Polis, terör örgütü IŞİD'in hedefi olacakları tehlikesiyle üç mülteci kahramanı gizliyor. Başbakan Merkel'den eyalet başbakanına ve içişleri bakanlarına kadar herkes, teröristi yakalayıp teslim eden üç mülteciye teşekkür etti.

BIRAKMALARI İÇİN PARA TEKLİF ETMİŞ

Albakr'ı teslim eden mültecilerden Mohammed A., teröristin kendisini serbest bırakmaları halinde bin Euro ve 300 dolar vermeyi teklif ettiğini söyledi. Alman RTL televizyonuna konuşan Mohammed A., "Sen ne kadar para verirsen ver, seni polise teslim edeceğiz dedim. Ona çok öfkeliydim. Almanlar bize kapıları açtı. Almanlara kötülük yapmasına izin veremezdik" diye konuştu.



POLİS, EVİNİN ÖNÜNDE PUSUYA YATMIŞ

Alman istihbaratı Chemnitz kentinde yaşayan 22 yaşındaki Suriyeli mülteci Jaber Albakr'ın yüksek tesirli bomba yapımı için patlayıcı TATP maddesi tedarik ettiğini tespit etti. Polis, istihbaratın bilgi vermesi üzerine Albakr'ın kaldığı eve baskın planladı. Ancak şüphelinin binada hangi dairede oturduğunu tespit edemeyen polis, yanlış baskının teröristin bombayı patlatmasına fırsat vereceği tehlikesinden hareketle baskından vazgeçip teröristin dışarı çıkması için evin önünde pusuya yattı. Cumartesi sabahı dışarı çıkan Jaber Albakr'a polis, "Dur" diye bağırdı. Ancak Albakr kaçtı. Polis bu kez de havaya ateş ederek uyardı. Ama Albakr yine durmadı ve kaçarak izini kaybettirdi. Alman polisi bunun üzerine eve baskın yaptı ve bir kilonun üzerinde TATP patlayıcı madde buldu. Teröristin çantasında da bomba bulunacağı ve terör eylemi yapacağı tehlikesiyle teröristi bulmak için her yerde arama başlattı ve Facebook hesabına Jaber Albakr'ın bir resmini koyarak, Arapça ve Almanca arandığını duyurdu.

'SURİYE'DEN YENİ GELDİM' DEMİŞ

Polisin elinden kurtulan Jaber Albakr, 80 km uzaklıktaki Leipzig kentine geldi ve burada karşılaştığı iki mülteciye, Suriye'den yeni geldiğini, ev ve iş aradığını söyledi. İki Suriyeli mülteci Jaber Albakr'ı alıp bir arkadaşlarının evine götürdü. Terörist, bir gece burada kaldı ve ertesi gün saçını kestirdi. Albakr'ı eve alan üç Suriyeli mülteciden biri pazar gecesi polisin Facebook sayfasındaki ilanı gördü. Albakr yattıktan sonra arkadaşlarına durumu anlattı. Ardından teröristi üçlü elektrik kablosuyla ayaklarından ve ellerinden bağladı. Mohammed A., polisi telefonla arayıp haber verdi. Ancak Almancası yeterli olmadığı için anlatamadı. Bunun üzerine teröristin bir fotoğrafını çeken Mohammed A. polis karakoluna koştu. Fotoğrafı gösterip "Bu kişi bizim evde" dedi. Eve gelen polis, elleri ve ayakları bağlı halde bulduğu Albakr'ı gözaltına aldı.