Tecavüzcü intikam için 'katliam' yaptı


Meksikalı savcılar, bir ailenin 11 üyesinin öldürülmesinin arkasında, dokuz yıl önce aileden bir kişiye tecavüz eden bir adamın polise şikâyet edilmesi nedeniyle intikam almasının olabileceğini açıkladı.
Puebla Eyaleti'ndeki Coxcatlan kasabasında, yerleşim yerlerine uzak bir köydeki saldırı, maskeli bir grup saldırgan tarafından gerçekleştirilmişti.
Cuma günü yaşamını yitirenler Pazartesi günü toprağa verildi.
Eyalet polisi, saldırının dini hoşgörüsüzlük nedeniyle gerçekleştirildiği iddiaları üzerinde duruyordu. Ancak savcılar Pazartesi günü, saldırının intikam nedeniyle işlendiğini, iki saldırı zanlısının kimliğinin belirlendiğini ve polis tarafından arandıklarını açıkladı.
Baş şüpheli, dokuz yıl önce aile üyelerinden birine tecavüz eden bir adam. Adam, tecavüzün ardından, kendisini polise şikâyet etmeleri durumunda geri geleceği ve Sanchez Hernandez ailesinin tüm üyelerini öldüreceği tehdidinde bulunmuştu.
Aile ise polise şikâyette bulunmuştu.

Dokuz yıl önceki cinsel saldırı sonrası doğan çocuk öldürülmedi
Adam kaçmış ancak daha sonra yakalanmış ve hapis yatmıştı. Savcılar adamın şimdi intikam için geri döndüğünü söyledi.
Saldırgan, katliamda sadece bir kişiyi öldürmedi. Bu, dokuz yıl önceki cinsel saldırı ardından doğan çocuktu.
Saldırgan, çocuğun annesini ise öldürdü. Bu durum, soruşturma savcılarının, saldırganın çocuğun babası olabileceğini düşünmesine neden oldu.
İki kız çocuğu ve sekiz aylık hamile bir kadın kurbanlar arasında yer alıyor.
Katliamda toplamda beş kadın, dört erkek ve iki kız çocuğu yaşamını yitirdi. Sanchez Hernandez ailesi Evanjelikti ve San Jose El Mirador adlı uzak bir köyde yaşıyordu.
Aile, 15 yıl önce, ağırlıklı olarak Roman Katolik olan El Potrero toplumundan ayrılmıştı. Ancak bölge sakinleri, iki toplum üyelerinin birbirlerinin inancına saygı gösterdiğini söylüyor.
Tecavüzcü intikam için 'katliam' yaptı