Adana F Tipi Cezaevi’nde cezalarını çeken Ahmet Suphi Altındöken’in (26) tabancayla öldürülmesi, aynı koğuşta kaldığı babası Necmettin Altındöken’in de (51) yaralanmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.
Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, Suphi Altındöken’i öldürdüğü iddia edilen hükümlü sanık Gültekin Alan ile kendisine yardımcı oldukları belirlenen sanıklar Gamze Bağlar, Hüsamettin Bağlar, Hacı Ahmet Özdoğan, Ahmet Tekin Baykal, Ferat Yüksel ile tutuksuz sanık Serkan Akkoca hakkında, "Taammüden tabanca ile öldürme, taammüden tabanca ile öldürmeye teşebbüs, ceza infaz kurumuna eşya (tabanca) sokmak, memurun görevini kötüye kullanması, 3628 Sayılı Kanuna Muhalefet, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet, silahla kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine dava açıldı.
Savcı, sanıklardan Alan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay, Gamze Bağlar, Hüsamettin Bağlar, Hacı Ahmet Özdoğan, Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel’in ise ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Akkoca’nın ise 5 yıl hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme davayla ilgili suç işlemenin teşvik edilmemesi, toplumda nefret duyguları oluşturulmaması için davayla ilgili yayın yasağı kararı da alındı
Sanıkların yargılanmasına 18 Temmuz’da başlanacak.
Suphi Altındöken cinayetinde flaş gelişme