Süper Baba”nın Nihat’ı, “Mahallenin Muhtarları”nın Ahmet’i, “Kahpe Bizans”ın Süper Gazi’si. Başarılarla dolu kariyerinde unutulmaz karakterlere hayat veren usta oyuncu Sümer Tilmaç, geçtiğimiz akşam aramızdan ayrıldı.

Sedat Peker’in Esma Sultan Yalısı’ndaki düğün törenine katılan Tilmaç, merasim sırasında kalp krizi geçirdi. 67 yaşındaki usta oyuncu, kaldırıldığı hastanede yaşama gözlerini yumdu.

CENAZESİ BUGÜN KALDIRILACAK

Sümer Tilmaç bugün Şakirin Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

OYUNCULUK YAPMAYA 16 YAŞINDA BAŞLADI

Sümer Tilmaç’ın hikâyesi, Malatya’da başladı. 15 Temmuz 1948’de Malatya’da doğan Tilmaç, henüz küçük bir çocukken oyunculuğa gönül verdi. 1964 yılında Arena Tiyatrosu’nda oyunculuğa başladı. Münir Özkul, Gazanfer Özcan, Adile Naşit gibi dev sanatçıların yanında yetişti. 1968’de İstanbul Belediye Konservatuarı’ndan mezun olan Tilmaç, 60’tan fazla tiyatro oyununda, 200’den fazla sinema filminde, onlarca dizide rol aldı. “Meraklı Köfteci”, “Vatandaş Rıza”, “Ah Güzel İstanbul”, “Gırgıriye”, “Kılıbık”, “Kahpe Bizans” ve “Hemşo” filmleriyle “Süper Baba” ve “Karaoğlan” dizilerindeki rolleri hafızalara kazındı. İki çocuğu bulunan Tilmaç, 18 yıllık eşi Hatice Melek Tilmaç’tan 2007 yılında boşandı.

TÖRENLERİ SEVMEZDİ

Kızı Hande Tilmaç, Sümer Tilmaç için cenaze töreni dışında bir merasim yapılmayacağını söyledi:

“Tören yapmayacağız, çünkü babam öyle şeyleri sevmezdi. İstanbul’da benimle yaşıyordu, öyle bir vasiyeti hiç olmadı.” Hande Tilmaç, babasının son dönemdeki sağlık durumu hakkında da şöyle konuştu: “Babam kendine çok özen göstermezdi. İhmal ederdi. Kontrollere giderdi ama çok bakmazdı kendine. Bir lafı vardı, ‘Nerede trak, orada bırak’ derdi. Vefasızlıktan yakınırdı ama küs olduğu biri yoktu. Herkesi barıştırdı, öyle gitti.”