İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Asayiș Șube Müdürleri toplantısında konuştu. Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı.

Asayiș Șube Müdürleri toplantısında konşan Soylu, şunları söyledi:

"Bekçimiz bizim gecedeki gözümüz. Milletimizin huzurunun teminatıdır. Buradan taviz vermemiz eski günlere dönmemiz mümkün değil. Suçluya alan bırakmamak istedik. Cumhurbaşkanımız 'Yastığa başımı koyduğumda bekçi düdüğü duymak istiyorum' diyerek talimatı verdi. 2016 yılından itibaren 9 bin 944 yeni bekçimiz göreve başladı. Öncekilerle beraber halihazırda 11 bin 382 bekçimiz görevinin başındadır.

''İYİ NETİCE ALDIK''
Yine Halihazırda 8 bin 670 bekçimizin atamaları yapıldı, eğitimleri önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanıp göreve başlayacaklar. Bin 620 arkadaşımızın da sağlık raporu ve soruşturma süreci devam etmektedir. Neredeyse rakam 10 bin 300'e varmıştır. 10 bin 300 arkadaşımız Allah nasip ederse Türkiye genelinde görevlerine başlayacaktır. Bununla da yetinmiyoruz. İnşallah Mart başında 8 bin bekçi alımı için de bekçi alımında yeniden ilana çıkıyoruz. Netice aldık mı evet, iyi netice aldık."