Şoke Eden Gerçek! Kinder Sürpriz'i Çocuk İşçilerin Yaptığı Ortaya Çıktı
Tüm dünyada çocukların çok sevdiği KinderSürpriz ile ilgili şoke eden bir gerçek ortaya çıktı.
YAŞLARI 6 İLE 11 ARASINDA
İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, Romanya'da Kinder Sürpriz'in içerisindeki oyuncakları yerleştirmek için 6 ile 11 yaş arasındaki çocuk işçiler çalıştırılıyor.
Habere göre çocuklar günde 13 saat çalıştırılıyor. Çocukların saat ücretleri yaklaşık 90 kuruşa denk geliyor. Ailelere bin yumurta başına yaklaşık 15 TL ödeniyor.

BİN YUMURTA 15 TL
The Sun gazetesinin görüştüğü ailelerden Timea Jurj adındaki anne, 11 ve 6 yaşındaki çocuklar Patrick ve Hannah ile birlikte yumurtaların içindeki oyuncakları doldurduklarını anlatıyor. Jurj, bin yumurtayı tamamladıklarında 20 Leu yani yaklaşık 15 TL aldıklarını söyledi.
Haberde, oyuncakların ailelere taşeron firmalar tarafından verildiği ve söz konusu şirketle görüşme taleplerinin yanıtsız kaldığı belirtildi.

FERRERO ROCHER SORUŞTURMA BAŞLATTI
Kinder şirketinden bir çalışan, The Sun'a yaptığı açıklamada, "Eğer Ferrero Rocher'in patronları, Romanya'da olanları öğrense kalp krizi geçirebilir." diye konuştu.
Reuters, haberin The Sun gazetesinde yer almasından sonra, harekete geçen İtalyan çikolata firması Ferrero Rocher'in, konuya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlattığını belirtti.