Türkiye, orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, yarın bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar tüm yurdu kuşatacak
Bugünden itibaren yarın, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ileGüneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgarın yarın Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege’de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da yarın yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, gece ise il genelinde kara dönüşecek. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana gelecek. Yağış, perşembeden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönecek.