MERSİN’in Silifke İlçesi Yeğenli Mahallesi’nde bir vatandaşın ’Boynuzlu yılan gördüm’ iddiası mahalleliyi tedirgin etti. İddia üzerine mahalle sakinleri ellerinde sopalarla boynuzlu yılan avına çıktı.

İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki mahallenin dağlık alanında keçi yetiştiriciliği yapan Emine Sağır, boynuzlu yıl gördüğünü söyledi. Emine Sağır’ın bu iddiası üzerine mahalle sakinleri de boynuzlu yılan avına çıktı. Ellerine aldıkları sopalarla yılanın görüldüğü yere giden vatandaşlar, her yerde boynuz yılanı arıyor.

’4 BOYNUZU VARDI’

Eşi Mustafa Sağır ile birlikte yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 30 santimetre kalınlığında boynuzlu bir yılan gördüğünü öne süren Emine Sağır şunları söyledi:

"Köpek havlamasını duydum ve baktığımda kayalarda büyük bir yılan gördüm. Boyu 3,5-4 metre, kalınlığı 30 santimetre vardı. Ayrıca 4 tane boynuzu vardı. Çığlık atınca çalılıkların arasına girip kaçtı. Yılanı birkaç kez daha gördük. Bir keçimizi de sokarak telef etti. 3- 4 günde bir keçilerin olduğu yere geliyor. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir yılan görmedim. Sadece keçiler değil bizim de hayatımız tehlikede. Yetkililer gelip bu yılanı artık öldürür mü, yakalarlar mı bilemiyorum ama bizi bu dertten kurtarsınlar."

’YILAN İZİ BULUNDU’

Mahalle Muhtarı Nurettin keskin ise, vatandaşların zaman zaman yılanın görüldüğü mevkide ellerinde sopalarla arama yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Geçimini hayvancılıkla sağlayan Mustafa- Emine Sağır çifti burada bir yılan gördüklerini söylediler. Biz de durumu Çevre İl Müdürlüğü’ne bildirdik ve yetkililer gelip incelediler. İzlerin yılana ait olduğunu söylediler. Durumu Ankara’daki yetkililere bildirip daha sonra yılanı yakalamak için çalışma yapacaklarını belirttiler. Ayrıca iki ayrı iz gördük. İlk gördüğümüz iz küçük ikinci iz ise büyüktü. Köy halkımız tedirgin."