Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi ), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar(10-20 cm ) Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi ) , Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar(10-20 cm ) Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve hava ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ: Yurdumuzun doğu kesimlerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIKLAR DEĞERLERİ ŞÖYLE:

BURSA 1
EDİRNE -1
İSTANBUL 1
KIRKLARELİ -1

A.KARAHİSAR -1
İZMİR 6
KÜTAHYA -2
MANİSA 5

ADANA 13
ANTALYA 12
HATAY 12
ISPARTA 1

ANKARA 0
ÇANKIRI 0
KAYSERİ 2
KONYA 1

BOLU 0
KARABÜK 1
SİNOP 4
ZONGULDAK 2

AMASYA 3
ARTVİN 8
SAMSUN 4
TRABZON 9

ERZURUM -1
HAKKARİ -1
IĞDIR 4
KARS -3

DİYARBAKIR 4
GAZİANTEP 5
ŞANLIURFA 9