Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Tekirdağ, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay kıyıları, Kayseri, Nevşehir, Niğde, muş, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.” denildi.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Tekirdağ, öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle saatlerinde Uşak ve afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batı kesimleri ile Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda güney ve batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sabah ve öğle saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğu kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğleden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin kıyılarında kuzeybatı, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.