Gaziantep’te, zabıtalar tarafından dilenirken yakalanan 62 yaşındaki Beşire B.’nin üzerinden bin 645 lira çıktı. Parayı önce fabrika işçisi oğlunun verdiğini söyleyen kadın, daha sonra dilendiğini itiraf ederek ''Şeytana uydum el açtım'' dedi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri yaptıkları rutin kontroller sırasında Gazimuhtar Paşa Bulvarı üzerinde trafik ışıklarında bekleyen araçların şoförlerinden para dilenen bir kadın olduğunu fark etti. Kadının hareketlerini uzun süre gözlemleyen zabıta ekipleri, ışıklarda bekleyen bir şoförden para alan kadını suçüstü yakaladı. Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen kadının üzerinde çıkan kimlikte isminin Beşire B. olduğu öğrenildi. B.’nin elinde taşıdığı poşeti inceleyen ekipler, çoğunluğu 50 liralık ve 100 liralık banknotlardan oluşan bin 645 lira ele geçirdi.

Yakalanınca ismini unuttu

Burada gazetecilerin parayı sen mi topladın sorusuna Beşire B., "Fabrikada çalışan oğlumdan aldım" diye cevap verdi. B., daha sonra, "Şeytana uydum oğlum sabahleyin el açtım" diyerek dilendiğini itiraf etti. B.’ye isminin sorulması üzerine ise kadın heyecandan ismini unuttuğunu söyledi.

Beşire B.’ye, 91 lira para cezası kestikten sonra serbest bırakan zabıta ekipleri, dilenerek kazanıldığı tespit edilen paraya da el koydu.