İZMİR’in Torbalı İlçesi Ahmetli Köyü’nde oturan 40 yaşındaki Mehmet Kaynak, Tapu Müdürlüğü'ne gittiğinde mal varlığını öğrenince şaşkına döndü. 
Köyde 3 ortaklı toplam 2 bin 500 metrekarelik arsası ve bir evi bulunan Kaynak, tapuya göre kahve, cami, muhtarlık binası, tuvaletler ve meydanda bulunan havuzun da sahibi çıktı.

Torbalı’daki Ahmetli Köyü’nde çiftçilik yapan 2 babası Mehmet Kaynak, köyün yarısının sahibi çıktı. Ahmetli Köyü Muhtarı Ahmet Kılıç tarafından 2008 yılında dağıtılan 70 tapudan biri de Ahmetlili Mehmet Kaynak’a aitti. 

MUHTARLIK VE CAMİ BİLE ONUN ÇIKTI

Mehmet Kaynak’ın bir iş için geçtiğimiz günlerde Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gitmesiyle gerçek ortaya çıktı. Kaynak’ın tapusunun kapsadığı alanlar içerisinde köy kahvesi, camii, muhtarlık binası, tuvaletler ve meydanda bulunan havuz da yer alıyor.

screen-shot-2013-12-17-at-2.52.38-pm.pngKÖYÜN YARISININ SAHİBİ

Tapu Müdürlüğü’ndeki bir yanlışlık sonucunda köyün yarısının tapusunun kendisine ait olduğunu öğrenen Mehmet Kaynak, bir anda 'köyün ağası' konumuna geldi. Sultan Abdülhamit döneminde 1905 yılında kurulan köy meydanındaki cami, havuz ve kahvehane köyün en eski yapıları arasında yer alıyor. Tarihi eser niteliği de taşıyan cami, havuz ve kahvenin tapusunu elinde bulunduran Kaynak, istese bu yerleri satabilme hakkına da sahip.

DALGA GEÇİYORLAR SANDI

Yaşadığı şaşkınlığı üzerinden atamayan Mehmet Kaynak, elindeki tapunun yıllarca kendisine ait arazi ve eve ait olduğunu sandığını söyledi. 

Gerçeğin ortaya çıktığını belirten Kaynak, "Aslında 357 metrekarelik bir alan şahsıma ait. Abim, eşim ve benim ortağı olduğum arazi ise toplam 2 bin 500 metrekare. Tapuya göre ise, köy kahvesi, cami, tuvaletler ve meydanda bulunan havuz da bana aitmiş. Bir anlamda köyün sahibi oldum. Böyle bir hata nasıl yapılmış hala anlayabilmiş değilim. 9 yıldır köyün sahibi benmişim ama haberim yokmuş. Bunu birisi gelip bana anlatsa dalga geçtiğini düşünürdüm. En kısa zamanda bu yanlışlığın düzeltilmesi için elimden geleni yapacağım. Ben kendi evimin ve arsamın tapusunu istiyorum" dedi.