'DOĞALGAZ KAÇAĞI DEĞİL'
Sabah saatlerinde Bursa ovası, Kestel,Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde hissedilen koku polis, itfaiye ve Bursagaz'ı alarma geçirdi.  Emniyete çok sayıda başvuru geldi. Bursagaz yetkilileri yaptıkları ölçümlerde herhangi bir doğalgaz kaçağı, sızıntı veya benzeri bir durum olmadığını bütün noktalarda yaptıkları ölçümle belirlediler.

ÖĞRENCİLER HASTANELİK OLDU!

Yıldırım'da bazı okullarda panik yaşandı. Güllük Mahallesi Yıldırım İmam Hatip Okulu, Haşimişcan İkokulu, Yiğitler Gülhanım Karasu Okulu ve Namazgah Okulu'nda bazı öğrenciler kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Çok sayıda öğrenci Şevket Yılmaz Araştırma ile Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.  Öğrencilerin durumu iyi.  İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "Çocukların durumu iyi" dedi. 

'KİMYASAL SAKLAMA KABI YANLIŞLIKLA AÇILDI'

Endişeli bekleyişin ardından kaynağı belirlenemeyen  kokunun, Kestel'de bulunan bir sanayi kuruluşunda bir kimyasalın saklama kabının  "yanlışlıkla" açılmasından kaynaklandığı, tehlike arz eden bir durumun olmadığı  duyuruldu.

  AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre, Kestel ilçesindeki  bir sanayi kuruluşunda bulunan kimyasal saklama kabı "yanlışlıkla" açıldı.  Buradan yayılan kokudan etkilenen merkez Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki  ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 70 dolayında öğrenci; baş ağrısı, bulantı  ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. 
 
İnsan hayatı açısından tehlikeli bir durumun bulunmadığı, öğrencilerin  koku üzerine psikolojik anlamda etkilendikleri savunuldu.
Kokunun kaynaklandığı sanayi  kuruluşunun yazılı açıklama ile kamuoyunu aydınlatacağı belirtildi. 
 
BAŞBAKAN'IN BUGÜN MİTİNGİ VAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün açık hava mitingi yapacağı Bursa’da polis, kokunun kaynağını bulmak için bölgede geniş çaplı araştırma yapıyor. Halk sağlığı ekipleri, polis ve itfaiye alarmda!