Sıvacı Ali Dal'ın şehit ailesine evini vermesinin ardından ilginç gelişmeler yaşandı, bağışlar patladı. Ev ve tarla hediye eden de var, dikiş makinesi de...
Ordu  Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Fransa'da yaşayan sıvacı Ali Dal'ın evini şehit ailesine bağışlamasından sonra insanların bundan olumlu yönde etkilendiğini ve yardım seferberliği başlattığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Ali Dal'a buradan hayıra vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Fransa'nın Vienne kentinde yaşayan ve aslen Afyonkarahisarlı olan evli ve 3 çocuk babası 38 yaşındaki Ali Dal, geçen Kasım ayında Diyarbakır'da eşi Esra Aydoğdu ile pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun Ordu'nun Ünye İlçesi'nde yaşayan ailesine Eskişehir'de dayalı döşeli sıfır dairesinin tapusunu verdi. Basında çıkan haberlerden sonra Türkiye'nin dört bir tarafından tebrik telefonları alan Ali Dal duyarlılığı ile herkesin takdirini topladı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ali Dal'ı özellikle ben söylemiştim. 'Bu koşullarda sen daireni bağışlıyorsun ama bunu böyle toplumla paylaşalım ki örnek, teşvik olsun' diye. Ben ikna etmiştim o vesileyle çıktı. Hakikaten iyiki yapmışız diyoruz. Toplumda olumlu bir yardım konusunda duyarlılık oluşturduk" dedi.
 
1 DAİRE İLE 9 DÖNÜM FINDIK BAHÇESİ HİBE EDEN VAR
 
Ali Dal'ı basından takip eden vatandaşların çok etkilendiğini ve yardım seferberliği başlattığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şehidin Ünye'nin Pelitliyatak Mahallesi'nde ki dışı sıvasız baba evinin bir hayırsever tarafından sıvatılıp onarılacağını, birer hayırsever vatandaşın da mağdur şehit ailelerine 1 daire ile 9 dönüm fındık bahçesi hibe ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Ali Dal'ın davranışı son derece etkili oldu. Birilerine birşey vermek için, ihtiyaç sahiplerine, mağdurlara birşey vermek için çok olması gerekmiyor. Herkesin vereceği muhakkak birşeyler vardır. 'Bu insanlarımız Neden Ali Dal gibi duyarlılık göstermiyor' diye insanları etkiledi. Bundan sonra çok olumlu tepkiler aldık.
 
DİKİŞ MAKİNESİ HEDİYE EDEN DE VAR
 
Bazı vatandaşlarımız bizi aradılar 'Bu şehidin köydeki evini biz sıvamak istiyoruz' dediler. Onlardan birisiyle temas kurduk inşallah iklim koşulları düzelir düzelmez o evi güzelce sıvayacaklar, oturulabilir hale getirecekler. Ayrıca bir vatandaşımız 'Ben bu şehit ailesine dikiş makinesi hediye etmek istiyorum' dedi, makineyi gönderdi teslim ettik. Bir başka vatandaşımız 'Benim 9 dönüm fındık bahçem var mağdur bir şehit ailesine bağışlamak istiyorum' dedi. O konuda da çalışmamız var inşallah onu da halledeceğiz. Bir inşaat firması sahibi arkadaşımız Perşembe İlçesi'nde deniz manzaralı güzel bir dairesini mağdur bir şehit ailesine hibe etmek istediğini söyledi. Kat mülkiyeti oturum izni alındıktan sonra bu daireyi bir şehit yakınımıza hibe edeceğiz. Buna benzer çok duyarlılık oluştu buradan esinlenerek. Sadece şehit yakınlarına değil devletimiz olabildiğince onlara sahip çıkıyor. Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir süreç."
 
YARDIM KONUSUNDA DUYARLILIK OLUŞTURDUK
 
Ali Dal'dan esinlenen hayırsever vatandaşların Ordu'nun en mağdur köylerini tarayıp orada ki köy okul müdürleriyle iletişime geçerek mağdur durumda olan öğrencilere kıyafet yardımında bulunduğunu, Almanya'da yaşayan Ordulu gurbetçi bir vatandaşın da sağlık sorunları olan bir ailenin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Buradan esinlenerek bir takım hayırsever vatandaşlarımız Ordu'nun en mağdur köylerini tarayıp orada ki köy okul müdürleriyle de iletişime geçerek öğrenciler arasında kıyafeti kötü olan, ayakkabısı olmayanlara, kıyafet, botlar hediye ettiler. Buna benzer hayır yapmak konusunda çok olumlu bir akım başlattı. Ali Dal'a buradan hayıra vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Buna benzer toplumsal duyarlılık ve Türkiye genelinde hatta gurbetçi hemşerilerimizde de bir duyarlılık oluşturdu" diye konuştu.