Rusya, Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut'un ailesinin bulunması için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığından Rus gencin fotoğraflarını istedi.
Rusya, Antalya'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren ve tedavisi Samsun'da süren Umut'un ailesinin bulunması için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığından Rus gencin fotoğraflarını istedi.

Kamuoyunda "Umut" olarak bilinen ve tedavisi Samsun Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde devam eden Rus genci ve korucuyu annesi Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Murat Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Umut'un ailesinin bulunması için Rusya'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığından gencin fotoğraflarını istediğini söyledi.

Müdürlük olarak Umut'un yeni fotoğraflarını AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığına gönderdiklerini belirten Yıldırım, "Umut'un anne ve babasının bulunması için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Bakanlığımız, Rusya'nın isteği üzerine Umut'un fotoğraflarını alarak yetkililere gönderdi. Anne ve babasının bulunması için temas halindeyiz" dedi.

"Umut'tan ayrılmak benim için çok zor olur"

Umut'a 6 yıldır koruyucu annelik yapan  Gülsüm Kabadayı da Umut'un ailesinin bulunmasını temenni etti.

Kendisinin 3 çocuğu olduğunu hatırlatan Kabadayı, şunları söyledi:

"Ben de bir anayım. Umut'un da Rusya'da bir annesi var. Annelik çok farklı bir duygu. Çocuğu doğurmak farklı, bakmak farklı ancak Umut, bir anne arıyor. İnşallah Umut'un annesi bulunur ve Samsun'a gelir, beraber Umut'a bakarız. Zaten  Umut iyi olduktan sonra annesinin yanında olmaya veya benim yanımda olmaya kendi karar verecek ancak Umut'tan ayrılmak benim için çok zor olur. Ben Umut'un tedavisi için 4 ay önce Antalya'dan Samsun'a 3 çocuğumu bıraktım geldim. Onlar da benim evlatlarım. Ben de çocuklarımdan hiç ayrılmamıştım. Ben kendimi Umut'a adadım. 'Hiç hareket edemez' dediler, 4 ayda Samsun'daki tedaviyle hareket etmeye ve başını dik tutmaya başladı. Yani 'olmaz' dedikleri şeyler oldu. İnanıyorum Umut'un ailesini de bulacağız."

Bu arada, Umut'u unutmayan bir grup Rus kadın, gencin tedavi gördüğü hastaneye çeşitli oyuncaklar gönderdi. Umut'un oyuncakları elinden bırakmadığı görüldü. Umut'un rahatça gezebilmesi için Rusya'dan tekerlekli sandalye gönderildiği de öğrenildi.