Rize'nin Pazar ilçesinde, toprak kayması sonucu yıkılan evlerinin altında kalan çift hayatını kaybetti.
Bölgede iki gündür etkili olan yağışlar nedeniyle ilçeye bağlı Aktaş köyünde heyelan oldu.
Heyelan sonucu Kemal Doğan'a (60) ait iki katlı ev yıkıldı. Bu sırada evin yatak odasında uyuyan Kemal ve Ümmiye Doğan (58), toprak altında kaldı.
Çiftin yakınlarının haber vermesi sonucu olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri, uzun süren çalışma sonucu Kemal ve Ümmiye Doğan'a ulaşarak onları çıkardı.
Sağlık ekiplerince yapılan incelemede, çiftin yaşamını yitirdiği belirlendi.
Cansız bedenleri, Kaçkar Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
Doğan çiftinin İstanbul'da yaşadığı, yaz aylarında memleketlerine geldiği, çocukları olmadığı için Rize'de uzun süre kaldıkları ve birkaç gün içinde İstanbul'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

"BİRBİRLERİNE SARILMIŞ OLARAK BULUNDULAR"
Kemal Doğan'ın eniştesi Süleyman Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece çok büyük bir gürültü ile uyandıklarını ve söz konusu evin çöktüğünü gördüklerini söyledi.
Durumu jandarmaya bildirmelerinin ardından yetkililerin gelerek çalışmaya başladığını belirten Doğan, "Böyle bir şey daha önce hiç görmedim. Yoğun bir çalışma yaptık ama maalesef kurtaramadık. Sağlık ekipleri, cansız bedenlerine birbirine sarılmış olarak ulaştı" diye konuştu.
YARIN DEFNEDİLECEKLER
Rize'nin Pazar ilçesinde, toprak kayması sonucu yıkılan evin altında kalarak hayatını kaybeden Kemal ve Ümmiye Doğan çifti yarın defnedilecek.
Olayda hayatını kaybeden Kemal Doğan'ın kız kardeşi Fatma Doğan, gece ani bir sesle uyandıklarını ve kalktıklarında evin yıkıldığını gördüklerini söyledi. Karanlık olduğu için kendilerinin müdahale edemediklerini anlatan Fatma Doğan, "Bir kardeşim vardı o da artık yok. Evin olduğu yer her şeyi anlatıyor. Ev yok, kardeşim, yok gelinim yok. Ev dümdüz oldu. Sesimizi duyan olmadı. Çağırdık ama gelinceye kadar can verdiler. Allah bu acıyı bize gösterdi. Kimseye göstermez inşallah bir daha. Elimizden hiç bir şey gelmedi" dedi.
"İSTANBUL'A GİDECEKLERDİ"
Kardeşinin İstanbul'da yaşadığını kaydeden Doğan, "İstanbul'a gideceklerdi. Bu sene geç gitmeye karar verdiler. Burayı çok sevdiler. Nasiplerinde yoktu. Allah izin vermedi. Allah'tan gelene diyeceğimiz hiç bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Doğan ve yakınların Lazca ağıtlar söylediği görüldü. Bu arada, heyelan sonucu hayatlarını kaybeden Kemal Doğan (60) ve eşi Ümmiye Doğan (58) çiftinin yarın öğle vaktinin ardından Aktaş köyündeki aile kabristanlığında defnedileceği bildirildi.