Halkalı, Fatih mahallesi Yarım  Burgaz parkında  sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda parkta bir kadın vurulduğu ihbarına giden polis ekipleri piknik masasında vurulmuş bir kadın ve yanında pompalı tüfekle duran bir erkekle karşılaştı. Kadına yardım etmek için harekete geçen polis 5 dakikalık bir çabayla elinde halen silah tutan kişiyi ikna ederek genç kadını olay yerinden aldı. Ambulansa bindirilen genç kadın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Bu sırada elinde silahla parkta bekleyen saldırgan ise 15 dakika sonra silahını bırakarak polise teslim oldu.
Tekstil işiyle uğraştığı belirtilen evli ve 3 çocuk babası şüpheli 43 yaşındaki Durmuş G., sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Poliste yapılan sorgusunda Durmuş G.’nin olayı bir anlık öfkeyle yaptığını söylediği öğrenildi. Durmuş G.,  polislere Dilek Aybar’ın ilk tanıştıklarında başka bir erkekle evli olduğunu söylerken "Aramızda ilişki başlayınca eşinden boşandı. Daha sonra birlikte olmaya başladık. İlk başta her şey güzeldi. Ancak daha sonra aramızda tartışmalar çıkmaya başladı" dedi.

Son zamanlarda Dilek Aybar’ın başka bir erkekle ilişkisi olduğunu duyduğunu anlatan işadamının "Dilek bir rahatsızlığı için hastaneye gideceğini söyleyince onu götürmeyi teklif ettim. Annesi de bizimle geldi. Zaten tanıyorduk. Hastaneden sonra, biraz konuşmak istediğimi söyleyip onları parka götürdüm." dediği öğrenildi.

Parka geldiklerinde Dilek Aybar’ın annesinin "Siz biraz konuşun" diyerek kendilerini yanlız bıraktığını anlatan Dursun G., "Ondan yeni sevgilisinden ayrılmasını istedim. Ancak bana hakaret etti. Ondan ayrılmayacağını söyledi. Çok sinirlendim onu korkutmak için arabaya gidip silah aldım. Ancak benden korkmadı halen sevgilisinden ayrılmayacağını söyleyince kendimi kaybettim" dediği öğrenildi. Yetkililer Dursun G.’nin resmi ifadesinin alınmasından sonra yarın adliyeye sevk edileceğini belirttiler.