Zeytinburnu'nda bir evin bahçesinde yapılan kaçak kazıda Roma dönemine ait lahitten çıkarıldığı belirtilen, "Şans Tanrıçası Tykhe" işlemeli altın yüzüğün de aralarında bulunduğu 9 parça  tarihi eser ele geçirildi.
Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar neticesinde M.B adlı kişinin Zeytinburnu'nda bir mezarda ele geçirdiği tarihi eserleri yurt dışına çıkarmak üzere olduğu bilgisine ulaştı.


Zeytinburnu'ndaki adrese 31 Mart'ta baskın düzenleyen polis, içerisinde müstakil bir evin de bulunduğu duvarlarla çevrili bahçede 10 metre derinliğindeki kuyuyla karşılaştı. Merdivenle kuyuya inen ekipler, 1. yüzyıla ve Roma dönemine ait lahitin açılarak, içindeki tarihi eserlerin alındığını belirledi.

Bahçe içerisindeki evde bulunan M.B'yi gözaltına alan polis, evde gerçekleştirdiği aramada, "Şans Tanrıçası Tykhe" işlemeli altın yüzük, zümrüt, akik ve mercan işlemeli kolye, küpe ve bileziklerin de aralarında bulunduğu 9 parça  tarihi eser ele geçirdi.



Emniyette sorgulanan şüpheli, savcılık talimatıyla serbest kalırken, tarihi eserler incelenmek üzere müzeye teslim edildi.Yetkililer, ele geçirilen tarihi eserlere paha biçilemediğini dile getirdi.