Saatlerdir süren arama-kurtarma çalışmaları sonucu yan evin havuzunda cesedi bulunan Pamir’in ölümü ile ilgili çeşitli iddialar da ortaya atıldı.
Vali Mutlu, Twitter'da küçük çocuğun öldüğü havuzun dün arandığını ve cesedinin bugün 2. kontrolde bulunduğunu yazarken, kurtarma çalışmalarına katılan gönüllüler ise Pamir'in öldürülerek havuza atıldığını iddia etti.

Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'in cesedi, yaklaşık 30 saat süren arama çalışmalarının ardından komşu evin havuzunda bulundu.

Pamir Dikdik'in cesedinin bulunmasının ardından komşular ve arama kurtarma ekibi de gözyaşlarını tutamadı.

Vali Mutlu Twitter'dan duyurdu

Pamir Dikdik'in yan villanın havuzunda bulunmasıyla ilgili İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu Twitter hesabından, "Rahmetli Pamir'in bulunduğu havuzun içi, dibi dün farklı araçlarla aranmış, bugünkü 2. kontrolde dalgıçlar yavrumuzu havuz dibinde bulmuştur" yazdı.
 
"Buraya atıldı"

Pamir'in bir yakını  aynı havuzda dün de arama yapıldığına dikkat çekerek, "Bu çocuk sonradan atılmış buraya" iddiasında bulundu.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan bir gönüllü ise  “Dün gece gündüz defalarca havuza bakıldı, havuzun içine girildi, çubuklarla bakıldı. Bu çocuk buraya sonradan konuldu” dedi.