Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden dün sabah saatlerinde çıkan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik'in izine hala ulaşılamadı.
Minik Pamir ormanlık alanda az sayıda ekip ve kokuya duyarlı köpekler tarafından aranıyor. Yetkililer, Pamir'in izini bulmak için Zekeriyaköy'de oturanlardan evlerinin önündeki kameraları incelemelerini istiyor.

Sarıyer Zekeriyaköy'deki evinden dün sabah saatlerinde çıkan 3.5 yaşındaki  Pamir Dikdik her yerde aranıyor. Arama çalışmalarına Jandarma, itfaiye, belediye ve gönüllü ekipler katılıyor.



Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Pamir'in izine hala rastlanamadı. Pamir Dikdik'i şu anda ormanlık alanda az sayıda bir ekip, kokuya duyarlı köpekler yardımıyla arıyor. Köpeklerin daha iyi koku almasını sağlamak için arama çalışmalarına az sayıda kişi katılıyor.



Bugün saat 10.00'da ise 350 kişilik bir ekip arama çalışmalarına destek verecek. Arama patikalık alanlarda yoğunlaşacak. Zekeriköy'deki havuz ve kuyular da boşaltıldı.


Yetkililer çalışmanın şu anda 3.5 kilometrelik bir alanda devam ettiğini ancak öğlen saatlerine kadar Pamir Dikdik'in izine rastlanmaması durumunda, alanın genişletileceğini açıkladı.



Arama çalışmalarını yürüten yetkililerin Zekeriyaköy'de oturanlardan bir ricası da var. Çevre sakinlerinin evlerinin önündeki kamera kayıtlarını inceleyerek, Pamir'in bulunmasına yardımcı olmaları isteniyor.

Yetkililer, evlere takılan kamera sisteminin, saatleri ileri alma fonksiyonu bulunmadığını bu nedenle aramada buna dikkat edilmesini istedi.