MERSİN'in TARSUS ilçesinde yakılarak öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Suphi A., bir alışveriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı, zanlılardan Fatih G. ve Necmettin A. da Tarsus’ta yapılan yol kontrolünde ele geçirildi.


ASIL FAİL S.A MI?

S.A.’nın genç kızı minibüste öldürdükten sonra babası N.A. ile arkadaşı F.G.’den yardım istediği iddia edildi. Öldürülen üniversite öğrencisinin daha sonra 3 şüpheli tarafından Çamalan Mahallesi Cin Deresi mevkiinde yakıldığı öğrenildi. Minibüs sürücüsü S.A.’nın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. 

BABA-OĞUL ZANLILAR!: NECMETTİN A.VE SUPHİ A.

Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, akşam saatlerinde firari Suphi A.'yı, saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alış veriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanlak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A., ile Fatih G., sağlık kontrolü için
 Tarsus Devlet Hastanesine getirildiler.

TECAVÜZ İDDİASI

Tüm Türkiye'yi kahreden 'Özgecan'ın yakılarak öldürülmesi" olayında, özellikle sosyal medya başta olmak üzere kadın haklarını ve kadın cinayetlerini durdurmayı hedef alan sivil toplum örgütleri ve toplulukların açıklamalarında, Özgecan'ın yakılarak öldürülmesi öncesinde 'tecavüze uğradığı'na ilişkin iddialar yer alıyo

ozgecan.jpg


ÖZGECAN ASLAN'IN EVİNİN ÖNÜNDE TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Cesedi bulunan Özgecan Aslan'ın evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Tarsus'ta sabah saatlerinde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, Mersin'deki evinde yas var.

Aslan'ın (20), Barış Mahallesi'ndeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Aslan'ın eniştesi Ahmet Yorulmaz, burada yaptığı açıklamada, Özgecan'ın çalışkan ve kendi halinde biri olduğunu söyledi.

ENİŞTESİNDEN HÜZÜNLÜ AÇIKLAMA: CANIMIZ CİĞERİMİZDİ!

Olaya inanamadıklarını belirten Yorulmaz, "Arkadaşıyla gezen Özgecan, daha sonra eve dönmek için yola çıkmış. Bindiği minibüsteki kişiler de yeğenimi alıp götürmüşler. Yapanları tanımıyoruz. O bizim canımız ciğerimizdi. Allah bunu yapanların belasını versin. Olacak bir şey değil bu. Bunca yıldır böyle bir şeyi ne duydum ne de gördüm. İnsan ürperiyor" dedi.

Özgecan Aslan'ın dayısı Abdullah Akgün ise adaletin yerini bulmasını istediklerini dile getirdi.

NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Bu arada Aslan'ın Yarın Mersin'de defnedileceği öğrenildi. Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla görüşmesinin ardından kendisinden 3 gündür haber alınmayan Aslan'ın, bu sabah cesedi bulunmuştu.

HASTANEDE ZANLILARI LİNÇ ETMEK İSTEDİLER

2 gündür aranan üniversiteli Özgecan’ın ceseti bir dere yatağında yanmış olarak bulundu. Genç kızı bindiği yolcu minibüsünde bıçaklayarak öldürdükten sonra yaktıkları öne sürülen 3 şüpheliden 2’si gözaltına alındı. Cinayet zanlısı olarak aranan Suphi A. dün akşam saatlerinde yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için
 TarsusDevlet Hastanesi'ne götürülen zanlıları, hastanede toplanan kalabalık linç etmek istedi. Polis ve jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı.

ozgecan-2.jpg

ozgecan-fatih-g-1.jpg

ozgecan-katil-zanlisi-fatih-g-facebook-hesabi.jpg

ÖZGECAN'IN AİLESİ OLAYI NASIL ANLADI VE POLSİE BİLDİRDİ?

MERSİN Tarsus’ta yaşayan Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’a (20) ulaşamayan ailesi, çarşamba gecesi polise başvurdu. Özgecan aranırken, önceki akşam Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü Suphi A. (26) jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Jandarmalar, tarif ettikleri yol yerine ormana giden minibüsü durdurdu. Suphi A., babası Necmettin A. (50) ve Fatih G.’nin (20) bulunduğu minibüste kan izine rastlandı. Suphi A., 2 yolcunun kavga ettiğini, o yüzden lekelerin olduğunu öne sürünce 3 şüpheli, serbest bırakıldı.

JANDARMA ŞÜPHELİLERİN BULUNDUĞU MİNİBÜSÜ DURDURMUŞTU!

Jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine minibüsü tekrar aramaya başladı. Tarsus’ta yapılan yol kontrolünde minibüs, içinde Necmettin A. ve Fatih G. ile birlikte ele geçirildi. Aramada bulunan bir şapka, Özgecan’ın babası Mehmet Aslan’a gösterildi. Baba Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Necmettin A. ve Fatih G., genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin döküp yaktıklarını, sonra da Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti.

 ozgecan-aslan.jpg

ARKADAŞI ÖZGECAN'I TEŞHİS EDEMEDİ

Dün sabah yapılan aramada, şüphelilerin gösterdiği yerde, yanmış kadın cesedi bulundu. Hastaneye getirilen ceset, Özgecan’ın Tarsus’ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen genç kız, kıyafetlerin arkadaşına ait olduğunu söyleyip fenalık geçirdi.

POLİDTEKİ SORGULARI DEVAM EDİYOR!

Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı. Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor.