Birçok il gibi Adana’nın da ‘beton kente’ dönüşmesi nedeniyle kuluçkaya yatacak yer bulamayan atmaca, kendisine pencere kenarındaki saksıyı seçti. Saksıda 4 yavruya bakan atmaca, ev sahiplerinin ilgi odağı oldu.


Penceredeki saksıdan sesler duyan Akdağ ailesi, ilk başta sesi baykuşun çıkardığını düşündü. Ertesi gün saksıya bakan baba Selçuk Akdağ, sesin kaynağının bir atmacaya ait olduğunu fark etti. Akdağ, evde iki çocuğunun bulunması nedeniyle atmacanın bir daha gelmemesi için saksıyı başka bir odanın penceresine taşıdı. Ancak  atmaca bu sefer buraya gelmeye başladı. Saksıya dikkatlice bakan Selçuk Akdağ, atmacanın yumurta bıraktığını fark etti. Akdağ, bunun üzerine atmacanın rahatsız olmaması için pencereye karton çekti. İlk başta atmacadan yırtıcı olduğu için korkan Akdağ ailesi daha sonra bu duruma alıştı. Hatta  atmaca da Akdağ ailesine alıştı. Saksıda 4 yavruya bakan atmaca, şimdilerde Akdağ ailesinin ilgi odağı durumunda.


Selçuk Akdağ, atmacanın penceresine gelerek buraya yumurtlamasının kendisine garip geldiğini söyledi.

Sürekli atmacayı ve yavrusunu takip ettiklerini kaydeden Akdağ, “Sürekli izliyoruz. Çocuklar da bakıyor sürekli. Bazen misafirler geliyor onlar bakıyor. Herkesin ilgisini çekiyor. İlgi odağı oldu. Pencereden bakıyoruz. Rahatsız etmiyoruz. Bizi tanıdı. Biz gelince görse de kaçmıyor. Biz de rahatsız etmiyoruz. Hatta kartonu rahatsız olmasın, akşamları lamba yakıyoruz huylanmasın diye koyduk” dedi.