Ordu’da önceki gece hayatı felç eden sel, Perşembe ilçesinde ölümlere neden oldu. İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı ve Gargacak dereleri taştı. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle yüksek kesimlerdeki Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerindeki vatandaşlar sel sularının evlerine kadar gelmesi nedeniyle mahsur kaldı. Park halindeki araçlar sel sularıyla sürüklendi. 
Kaleyaka Mahallesi Gargacak mevkiinde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Alim Canbulut kayboldu. Canbulut’un bulunması için tüm ekipler seferber oldu. Canbulut’u kurtarmak için sel sularına arasına giren kuzeni 55 yaşındaki Mustafa Canbulut da akıntıya kapıldı. Güçlükle vatandaşlar tarafından sel sularından çıkarılan Canbulut, kaldırıldığı OrduDevlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer hayatını kaybeden kişinin kimliği ise tespit edilemedi. Aynı bölgede mahsur kalan altı kişi ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Kurtarılanlardan yaralı olan iki kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı. 
Kurtarmak isterken
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, afad, Jandarma ve vatandaşların yanı sıra 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin selle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek “Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağmur düştü. Bu son yılların en büyük sel afeti. 12 köprü yıkıldı, heyelanlar nedeniyle üç vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Perşembe ilçesinde sel ve heyelanda üç kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin kaybolduğunu, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma çalışmasının sürdürüldüğünü, dört kişinin ise yaralandığını söyledi. İlçede elektrik ve su kesintileri de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaşanan sel ve heyelan olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İlimizde etkili olan yağmur sonucu oluşan sel ve heyelanda Perşembe ilçesi Tarlacık Mahallesi’nden Mukaddes Soydan (76) ile Yumrutaş Mahallesi’nden Mustafa Canbulut (48) hayatını kaybetmiştir. 
Çalışmalara devam
Sel sularına kapılan Alim Canbulut ile Remzi Taktak isimli vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Heyelanda Tarlacık Mahallesi’nden iç kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Ekipler bölgede çalışmalarına devam etmektedir” denildi. 
Meteoroloji uyarıyor
Aşırı yağışlar Ordu ve Rize’ye düştü. Ordu 24 saatlik dilimde en fazla yağışı önceki gün aldı.Meteorolojik ölçüm istasyonlarındaki bilgilere göre pazartesi 06.00 ile salı 06.00 arasında Perşembe’ye 158.8 kilogram yağış düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Rize ve Ordu olmak üzere Samsun ve Trabzon’un doğu kesimleri ile Giresun veArtvin’in kıyı kesimlerindeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
‘En kuvvetli ve etkili sağanak’
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sel sularına kapılarak kaybolan Alim Canbulut ile onu kurtarmaya çalışırken yaralanıp hastanede hayatını kaybeden Mustafa Canbulut’un yaşamını yitirdiği yerde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.
Dar bir alanda ama etkili bir yağışla karşı karşıya kalındığına dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Son 10 yıllar boyunca en kuvvetli, en etkili sağanak, yağışla karşılaştık. Metrekareye 300 kilogram düşen bir yağmur. Maalesef bazı yerlerde büyük hasarlar verdi. 10’un üzerinde köprü yıkıldı. 3 vatandaşımız vefat etti” diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de “Karadeniz’in zaman zaman karşılaştığı afetlerden bir tanesi, büyük bir afet. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.
Temizlik yapıyorlar
Şiddetli yağışın ardından vatandaşlar su basan evlerini temizliyor. İlçenin Efirli Mahallesi’nde ikamet eden Yaşar Taş, “Sabah su baskınıyla birlikte uyandık. 2 çocuğumu ve eşimi alarak hemen evi tahliye ettik. Çok korktuk ve evimiz komple suyun içinde kaldı” dedi. 


,,