Ülkenin pek çok yerinde hayvanlara yapılan işkencenin durdurulması amacıyla bugün yürüyüşler yapılırken, eylemlerin yapıldığı Aydın’da başkasının bahçesinde otladığı gerekçesi ile bir ata verilen ceza görenlerin yüreklerini dağladı. Aydın’ın Karpuzlu İlçesine bağlı Tekeler köyünde başkasına ait tarlaya girip otlayan atın bir ayağı kesildi.
Olay, atın çaresiz bir şekilde ölüme terk edilmiş halinin gazeteciler tarafından görülmesiyle ortaya çıktı. Karpuzlu İlçesine bağlı Tekeler köyünde yaşayan N.K. isimli şahıs yük taşıma ve ulaşımda kullandığı 6 yaşlarındaki atı evden beslenmemesi için dağlara saldı. M.S. isimli şahsın bahçesinde otlayıp karnını doyuran atın başına gelenler ise görenlerin ve duyanların kanını dondurdu. Hiçbir şeyden haberi olmayan at, bahçe sahibi bahçesinden kovmasına rağmen yine aynı bahçede otlayınca bahçe sahibi M.S. tarafından orakla toynağı kesildi.

Atın ayağını orakla kesen M.S., atın sahibi N.K.’ye atın değeri olan 1300 TL bedeli ödemeyi kabul etti. Bunun üzerine kimse kimseden şikayetçi olmadı ve olan masum hayvana oldu. Bir yıkıklığa getirilen at yaralı halde ölüme terk edildi.