26 haftalıkken prematüre dünyaya gelen minik bebeğin doğumundan çok kısa bir süre sonra kalbinin ve nefes alış verişinin durması sonrası bir mucize oldu Minik bebek annesinin doktor ve hemşirelere ölü de olsa bebeğini kucağına almak istediğini söyleyerek yalvarması sonrası, annesinin kucağında hareket etmeye başladı. 
ANNE İNANILMAZ ANLARI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI

Anne Kate Ogg göz yaşları içerisinde anlattığı doğum anı için 'sevginin gücü' ifadesini kullanıyor. İkizleri Emily ve Jamie'yi Jamie 25 Mart 2010'da dünyaya getiren anne Kate, o inanılmaz anları şöyle anlattı: "Ona Jamie ismi vermiştik, cansız olsa da çocuğuma dokunmak istedim, doktorlar psikolojimi düşünerek vermek istemese de ısrar ettim, onu çıplak göğsüme koydum, eşim David ve ben göz yaşları içindeydik, fakat bir süre sonra kımıldamaya başladı bu kez de sevinçten ağlamaya başladık."

ANNE SEVGİSİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

Annesinin sevgi dolu kollarında küçük çocuk hareket etti ve nefes alış verişi güçlendi, annenin çıplak teninden aldığı enerji ve sıcaklık bebeği hayata döndürmüştü. En az anne ve baba kadar şaşkın olan hastane personeli de bu tablo karşısında gözyaşlarını tutamadı.

BEBEĞİN ANNENİN TENİNE DEĞMESİ BEBEK İÇİN FAYDALI MIDIR?

Bilim adamları, uzmanlar ve doktorlar, anneye direkt temasın bebeğin kalp atışını düzenlediğini söylüyor.

UNICEF'e göre, özellikle doğumdan hemen sonra, cilt cilde temas bebek için dış dünyaya "hoş geldin" enerjisi ve iletişimi kurmak adına oldukça önemli ve bir o kadar da basit bir adım...

Uzmanlar , ayrıca, annenin göğüs bölgesinin vücudunun diğer bölgelerine göre daha belirgin sıcaklıkta olduğunu, bu sıcaklığın bebeğin alışık olduğu rahim sıcaklığına yakın olduğunu vurguluyor.