Yaklaşık 2 yıl önce kaybettiği kocasının ceketinin cebinde kendisine yazdığı şiir tesadüfen bulunan 72 yaşındaki Halime Kocaaslan, dizeleri okuyabilmek için kursa giderek okuma yazma öğrendi

Ölen kocasının kendisine yazdığı şiiri okuyabilmek için okuma yazma öğrendi

Gaziantep'te yaşayan Halime Kocaaslan, 58 yıl önce kentte esnaflık yapan Abdurrahman Kocaaslan ile evlendi. 6 çocuk sahibi olan çift, yaşlanınca hastalıklarla mücadele etmeye başladı. Yaklaşık 2 yıl önce rahatsızlanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Abdurrahman Kocaaslan'ın gelini, ceketinin cebindeki kişisel notlar arasında kayınvalidesi için yazılan şiiri buldu.

Şiiri kendisi de okumak isteyen 72 yaşındaki Halime Kocaaslan, bunun için Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma kursuna başladı. 

Hedefini 40 günde gerçekleştirmeyi başaran Kocaaslan, eşinin kaleme aldığı şiiri okuyabilmenin mutluluğunu yaşıyor. 


 

"SEVGİM SANA ÖYLE BÜYÜK Kİ HALİME'M"


"İstemem, sensiz olmasın hayat" sözleriyle başlayan şiir, şöyle devam ediyor:

Sevgim sana o kadar büyük ki Halime'm
İster güldür beni ister ağlat
Seni sevdiğime pişman değilim

Hayata adımı senle attım
Seninle uyudum seninle kalktım
Sevgiyi mutluluğu seninle tattım
Seni sevdiğime pişman değilim

Senden önce yaradan alsın canımı
Göstermesin bana senin acını
Allah kör etsin bu gözlerimi
Seni sevdiğime pişman değilim

Senden önce ölürsem eğer
Ölüler diriden bir dua bekler
Haftalar aylar geçse de seneler
Sadece bayramda mezarıma gel yeter

Dünyaya değişmem saçının telini
Başkası dolduramaz senin yerini
Tutmak istesem de tutamam elini
Kapatıyorum artık gönül defterini. 


 

'ŞİİRİ HER OKUDUĞUMDA ONUNLA KONUŞUYORMUŞ GİBİYİM' 


Eşinin hatırasını yanından ayırmayan Halime Kocaaslan, yaptığı açıklamada, şiirin yazılı olduğu kağıdı bulduklarında çok duygulandığını söyledi.

Kocasının kendisini çok sevdiğini ancak şiir yazdığından haberi olmadığını dile getiren Kocaaslan, "Şiiri bulduğumuzda çocuklarım okudu ama ben okumak istedim. Sırf bunun için okuma yazmaya öğrenmeye karar verdim. Onu kaybettikten birkaç gün sonra eşyalarını toparlamaya başlamıştık. Gelinim ceketinin cebinde şiir bulmuş, bana getirdi. Ne zaman yazılmış bilmiyoruz. İlk duyduğumda çok ağladım." diye konuştu.


 

'BİRBİRİMİZİ ÇOK SEVDİK'


Eşiyle küçük yaşlarda evlendiklerini anlatan Kocaaslan, şunları kaydetti:

"Gözümü açtım, onu gördüm. Birbirimiz çok sevdik. Beni her zaman el üstünde tuttu. Hiçbir zaman üzmedi. Onun hatırasını anlayabilmek için bu yaştan sonra okuma yazma öğrenmeye başladım. Kurstaki hocaya 'En kısa zamanda bana okuma yazma öğret, benim bu şiiri okuyabilmem lazım' dedim. Onlar da çok yardımcı oldular. Şimdi okuyabiliyorum. Şiiri her okuduğumda onunla konuşmuş gibi hissediyorum. Bir an bile yanımdan ayırmıyorum." 


Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, "Halime Teyze gibi okuma hevesi olan herkesi kurslarımıza bekliyoruz" dedi
 

"HİKAYESİNİ DUYDUĞUMUZDA ÇOK ETKİLENDİK"


Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat da Halime Kocaaslan'ın hikayesini duyduklarında çok etkilendiklerini belirtti.

Kocaaslan'ın sırf eşinin yazdığı şiiri okumak için kendilerine ulaştığını dile getiren Sertpolat, şöyle konuştu:

"Okumanın yaşı yok. Elimizden geldiğince kendisine eğitim verdik, sonra eşinin yazdığı şiiri kendi sesinden dinledik. Gerçekten gurur verici. Eşi böyle bir şeye vesile olacağını düşünmemiştir. Eminim görseydi çok mutlu olacaktı. Bir kadının eğitime bir adım daha yaklaşması çok özel. Gaziantep'te 98 bin okuma yazma bilmeyen insan var. Bunlara her alanda ulaşmaya çalışıyoruz. En ücra yerde bile olsa onlar için kurs açabiliyoruz. Halime Teyze gibi okuma hevesi olan herkesi kurslarımıza bekliyoruz."