İSTANBUL ve Ankara illeri başta olmak üzere meteorolojiden  kar yağışı alarmı geldi, profesör Orhan Şen de 'çok soğuyacak' uyarısı yaptı.


2018 yılının son haftasına Türkiye balkanlar üzerinden gelen yoğun kar yağışı ile giriyor. Asıl etkisi de yarın yani salı günü görülecek. Cumaya kadar kar, tipi ve yağmur etkili olacak. İstanbul da yılın ilk etkili kar yağışını görülürken Ankara'da da yoğun kar bastıracak. Meteoroloji sitesinden alarm yayınlarken ünlü meteorolog Profesör Doktor Orhan Şen de twitter hesabından açıklamalar yaptı. İşte haftanın hava durumu ve beklenen kar yağışına ilişkin ayrıntılı bilgiler.

METEOROLOJİNİN KAR ALARMI : Meteoroloji İşleri Müdürlüğü resmi sitesinden 'alarm' verdi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve karlı hava bu akşamdan itibaren kuzeybatı kesiminde etkili olmaya başlayacak. Hava sıcaklıkları Salı günü ülkenin kuzeybatı kesimlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri ise iç ve doğu bölgelerinde 8-12 derece azalacak.

12 SAATTI 8 DERECE DÜŞECEK : Meteoroloji Profesörü Orhan Şen twitter hesabından kar yağışı ve soğuk havaya karşı herkesi uyardı. Şen, kar yağışının özellikle Anadolu'nun iç kesimlerinde etkili olacağını söyledi. Meteoroloji profesörü Şen"Anadolu'da kar daha fazla ve Cuma gününe kadar var. Bolu'dan Kayseri'ye hat çekin doğusunda yoğun kar var. Anadolu'da kar özellikle ulaşım açısından İstanbul - Ankara yolunda etkili olacak. Yarın sıcaklık 12 saatte 7-8 C düşecek. İyi giyinin akşam trafik olur üşütmeyin" dedi.

İSTANBUL'DA İLK ETKİLİ KAR YAĞIŞI : Bu kış İstanbul henüz yoğun bir kar yağışı göremedi. Balkanlar üzerinden gelen bu yeni soğuk hava dalgası İstanbul'a hasret kaldığı karı getiriyor. Profesör Orhan Şen, kar severler için şu bilgileri verdi: "Kar istanbulda yarın salı akşama doğru başlar gece ve çarşamba günü devam eder perşembeye kalmaz. İstanbulda beklentiyi çok yüksek tutmayın. Kardan adam yapamazsın ama kartopu yapacak kar bulabilirsin".

ANKARA'DA KAR VE AŞIRI SOĞUK ALARMI : Salı günü Ankara’da yağmur şeklinde başlayacak yağış akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşecek. Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli şekilde devam edecek kar yağışı 20 santimlik bir kalınlığa ulaşacak. Kar yağışının ardından Ankara’da hava sıcaklıkları gündüzleri dahi sıfır derecenin altında OLACAK. Minimum/Maksimum Sıcaklıklar şöyle: Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece.

NEREDE NE ZAMAN KAR VAR? : Meteorolojinin haftalık raporuna göre salı günü Trakya, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde başlayacak olan kar yağışı 3 gün devam edecek. Perşembe günü kar yağışı oğuya doğru hareket edecek ve cuma günü kar bitmiş olacak. İşte kar yağışı beklenen illerin 5 günlük hava raporları:

METEOROLOJİDEN BALIKESİR - BURSA-BİLECİK ALARMI : Soğuk ve kar yağışına ilişkin meteorolojiden arka arkaya son dakika uyarıları düşüyor. Son gelen alarmda Marmara’nın doğusu için kar alarmı verildi. Meteoroloji Salı günü sabah saatlerinden itibaren kar yağışının Bilecik, Balıkesir’in doğusu, Sakarya'nın güneyi ile Kocaeli ve Bursa illerinde yer yer kuvvetli olacağını duyurdu. Bu illerin yüksek kesimlerinde yağışların 20 santim civarında kar tabakası oluşturması bekleniyor.