Konya’da Doçent Celalettin Özdemir’i öldüren Profesör Ahmet Gülce’ye ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenirken ona yardım eden Asuman S.’ye 20 yıl talep edildi
Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan Gülce’nin eşi olan iki çocuk babası Prof. Dr. Ahmet Gülce (53), 2 Haziran’da üç çocuk babası Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i (42) öldürdü. Fakültedeki odasında olaydan iki gün sonra cesedi bulunan Özdemir’in vücudunda ve boğazında 14 bıçak darbesi saptandı.

Olayla ilgili olarak, cinayetin ardından emeklilik dilekçesi veren Gülce ile Asuman S. gözaltına alındı. Gülce tutuklanırken sekreter Asuman S. (28) de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Kapıyı kilitlemiş
Soruşturmanın iddianamesinde, sanık Gülce’nin sekreter Asuman S. ile olan ilişkisini eşi Handan Gülce’ye söyleyeceğini ve hakkında YÖK’e şikâyet etmek üzere dosya hazırladığını öğrendiği için Özdemir’i öldürdüğü yer aldı. İddianamede, evli ve bir çocuk annesi sekreter Asuman S.’nin Gülce ile iki yıldır, Özdemir ile de dört aydır duygusal ilişkide olduğunu ve cinayet sırasında da orada olduğu ileri sürüldü.

Olay günü Gülce, Özdemir’in odasına giderek tartışmış, çıkan tartışma üzerine de bıçakla Özdemir’e saldırmış. İddianamede Asuman S.’nin cinayet sırasında odada bulunduğu yedek anahtarla kapıyı dışarıdan kilitleyip, Özdemir’ in odadan kaçmasını engellediği de yer aldı.

Parmak izlerini sildi
Asuman S.’nin kapıyı kilitlediğini inkar etmesine rağmen, cinayet sonrasında pencereden çıkan Prof. Dr. Gülce’ nin ifadesinde tekrar odaya gidip havluyla Asuman S.’ye ait izleri sildiğini söylediği ve yapılan incelemede de kapının iç kısmıyla sehpanın ayaklarında sekretere ait parmak izine rastlanıldığı belirtildi. Cinayetten sonra da Asuman S.’nin öğrenci arkadaşı Şule A.’ya mesaj atıp Doç. Dr. Özdemir’in odasından koku gelip gelmediğini sorduğu yer aldı.

Şantaj bile yapmış
İddianamede Asuman S.’nin her iki öğretim üyesinden de aralarındaki duygusal ilişkiyi kullanıp zaman zaman ‘ödünç’ adı altında para aldığı, Özdemir’i de kendisinden hamile kaldığına dair inandırdığı öne sürüldü. Asuman S.’nin olaydan iki  gün sonra da polise giderek olayı ihbar ettiği ve cinayetin böylece ortaya çıktığı vurgulandı.            


İkisi de boşandı

Prof. Dr. Handan Gülce 30 yıllık eşi Prof. Dr. Ahmet Gülce’den ve Asuman S. de eşi F.S’den boşandı. Ayrıca cinayetin ardından Asuman S.’nin üniversitedeki işine son verildi.