Bolu’da üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Bigem Çubukcuoğlu’nu bıçaklayarak öldüren Ayşe Kalkan, ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetin ardından güzel kızlardan nefret ettiğini söyleyen Ayşe Kalkan’ın son sözü "Allah günahlarımı af etsin" oldu.
Geçen yıl Haziran ayında meydana gelen olayda, Bolu Defterdarlığı’nda memur olarak çalışan ve psikolojik sorunları olan Ayşe Kalkan, Hürriyet Caddesi’nde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Bölümü öğrencisi Bigem Çubukcuoğlu’na "Yeter artık beni çıldırttınız" diye bağırarak saldırdı. Ayşe Kalkan’ın 5 yerinden bıçakladığı Bigem Çubukcuoğlu yaşamını yitirdi.

Güzel kızlardan nefret ediyormuş

Polisteki ifadesinde, ayrıldığı erkek arkadaşının kendisine zarar vereceğini düşünerek sürekli bıçak taşıdığını öne süren Ayşe Kalkan, güzel kızlardan nefret ettiğini, Bigem Çubukcuoğlu’nun da erkek arkadaşıyla ilişkisi olduğunu düşünerek öldürdüğünü söyledi. ’Kasten adam öldürmek’ suçundan yargılanan Ayşe Kalkan bugün karar duruşmasına çıktı.

Avukatı: Ruh sağlığı yerinde değil

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Bigem Çubukcuoğlu’nun babası Tarık Çubukcuoğlu, ablası İrem Çubukcuoğlu, arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Ayşe Kalkan’ın telekonferans yöntemiyle katıldığı duruşmada avukatı Burak Yılmaz, Adli Tıp Kurumu’nun vermiş olduğu rapora güvenmediklerini, bağımsız bir üniversite hastanesinden rapor alınmasını ve müvekkilinin ruh sağlığının yerinde olmadığına ilişkin raporlarının bulunduğunu iddia ederek, sağlık kontrolünün yeniden yapılmasını talep etti.

Çubukcuoğlu ailesinin avukatı Coşkun Selen isbe, Adli Tıp Kurumu’nun devletin en üst referans kurumlarından biri olduğunu açıklayarak, "Ayşe Kalkan’ın değişik zamanlarda Adli Tıp Kurumu Gözlem Dairesi’nde muayenesi yapıldı ve genel kurul hakkında rapor tanzim etti. Sanık avukatlarının bu taleplerinin kabul edilmesi mümkün değil" dedi.

Mahkeme başkanı da, Adli Tıp Kurumu’nun vermiş olduğu raporun yerinde olduğuna karar vererek bağımsız bir üniversite hastanesinden alınacak yeni raporların davayı uzatacağına ve yargılamaya fayda sağlamayacağına karar vererek talebi reddetti.

'Allah günahlarımı affetsin'

Mahkemede söz alan Tarık Çubukcuoğlu da Ayşe Kalkan’ın kızını canavarca hisle öldürdüğünü söyleyerek, en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme boyunca gözyaşları döken Ayşe Kalkan üzgün olduğunu belirterek, "Allah beni kahretsin. Ben kimseyi öldürmek istemedim. Bilmeden oldu. Tanımadığım bir kişiyi neden öldüreyim" diye konuştu. Son sözü sorulan Ayşe Kalkan, "Allah günahlarımı af etsin" dedi.

Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme başkanı, "Ayşe Kalkan seni ölünceye kadar müebbet hapis cezası ile cezalandırıyorum" dedi. Mahkeme başkanının kararı açıklamasının ardından salonu dolduran Çubukcuoğlu ailesinin yakınları kararı alkışladı.