Bursa’nın merkez Yıldırım İlçesi’nde çıkan yangında babası Arif Can ve 9 yaşındaki kızkardeşi Havva Can’ı kaybeden 12 yaşındaki Hatice Can, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından yanık ünitesi olan Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulans helikopter ile sevk edildi.

BELEDİYE BAŞKANI BİLGİ ALDI
Yıldırım Belediye Başkanı Ak Partili Özgen Keskin, baba ve bir kızının ölümüne, diğer kızının ise yaralanmasına neden olan eve giderek yetkililerden bilgi aldı.

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Keskin, Hatice Can için her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Keskin, "Yıldırım Belediyesi olarak maddi manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Baba ve kardeşini kaybeden Hatice’nin sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Kimsesizler Konağı ile Sevgi Market yangından zarar görenlerin hizmetinde" dedi.

ARİF CAN ’TECAVÜZ’ SUÇUNDAN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞ
Bu arada, yangında yaşamını yitiren Arif Can’ın, 2010 yılının Haziran ayında, annesinin hastaneye gitmek için kendi evine bıraktığı komşusunun zihinsel engelli kızı 25 yaşındaki E.Ş.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandığı, yargılandığı Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, ’Kendisini savunamayacak kişiye birden fazla cinsel saldırıda bulunmak’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. E.Ş.’nin annesinin, "Küçük kızları var. Onlar perişan olmasın" diyerek şikayetçi olmadığı Arif Can, dosya temyiz için Yargıtay’a gönderilirken, bir yıl tutulu kaldığı cezaevinden tahliye edildi.
Arif Can’ın tecavüz ettiği öne sürülen E.Ş. ise olaydan kısa bir süre sonra annesinin atık kağıt toplayarak geçimini sağladığı evlerinde çıkan yangından yaşamını yitirdi.

Bu sabaha karşı evlerinde çıkan yangında ölen Arif Can ile kızı Havva’nın, Bursa’da toprağa verilmesi bekleniyor.