NEVŞEHİR 'de yaşayan Üçgül ailesinin dedelerinden kalma 150 yıllık ev birçok kişi tarafından satın alınmak isteniyor. İnsanların evi satın almak istemesinin nedeni ise birçok kişiyi şaşırtıyor.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 1

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde yaşayan Üçgül ailesinin oturdukları evin ortasında taş bulunuyor. Yeraltı şehrinin girişine ait olduğu iddia edilen taş sebebiyle evi birçok kişi satın almak istiyor.  Sinan Üçgül, "Bazı kişiler, bu evi satmam için teklifte bulundular. Fakat biz evimizi vermedik. Eski evi insan niye ister ki?" dedi.

 

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 2

2 bin 200 nüfuslu Çalış Beldesi'nde işsiz Sinan Üçgül, annesi ve kız kardeşi ile dedelerinden kalma 150 yıllık müstakil evde yaşıyor. 3 odadan oluşan tek katlı evin yatak odasında zeminde dikdörtgen şeklinde taş bulunuyor.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 3

Taşın bulunduğu yerin, yaklaşık 2 ay önce ortaya çıkan 5 kilometrelik yer altı şehrinin girişlerinden biri olabileceği belirtildi.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 4

Sinan Üçgül, evin kendilerine dedelerinden kaldığını ve yaklaşık 150 yıllık olduğunu söyledi. Evde bulunan taşın ne olduğunu bilmediklerini belirten Üçgül, "Babamdan duyduğum, bu taşın 7 metre kadar tabana indiğidir. Çocukluğumuzdan beri var.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 5

Babam mağaraya kadar indiğini söyledi. Yıllardır taş bu şekilde kaldı. Ev benim adıma tapuludur. Bazı kişiler, bu evi satmam için teklifte de bulundular.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 6

Fakat biz evimizi vermedik, evimizden çıkmadık. Mağaralar çıkınca biz bu taşın farkına vardık. Büyük ihtimalle bu taştan dolayı evi istediler" dedi.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 7

Sinan Üçgül, "Buraya gelenler bu taşın farkındalarmış. Bu, nerenin taşı bilmiyoruz. Dikdörtgen şeklinde bir taş ve şu an evimizin içerisinde. Önümüzdeki yoldan TIR geçtiği zaman evimiz sallanıyor. 

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 8

Evin altında bir boşluk var, mağaranın boşluğu. Şimdiye kadar yetkili hiç kimse gelmedi, biz de herhangi bir yere başvuru yapmadık. Zaten taşın ne olduğunu bilmediğimiz için ilgilenmedik. 

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 9

Bir eski evi insan niye ister ki? Mağaralar açılınca fark ettik. Bu taş için evi istemişler" diye konuştu.

Nevşehir'de bu evi herkes satın almak istiyor! Sebebi ise evin ortasındaki taş - Sayfa 10