Van'da 4.5 ay önce evinin önünde kaybolan 4 yaşındaki Nehir'in cesedini kıyafetlerinden teşhis eden acılı baba, "Oraya daha önce defalarca bakıldı, üstelik o zaman su birikintisi de yoktu" dedi.


Van'ın Gürpınar İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde yaşayan Aslan Ailesi'nin 4 çocuğundan biri olan 4 yaşındaki Nehir, 29 Ekim 2014'te evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Önce aile ve yakınlarının, ardından jandarma, AFAD, UMKE, AKUT ekipleri, korucular ve mahallelilerin günler süren aramalarına rağmen küçük kız bulunamadı. Nehir'in İstanbul'da görüldüğü iddiası üzerine, kızının kaçırılmış olabileceğini düşünerek İstanbul'a giden baba Erkan Aslan, koca metropolde günlerce sokak sokak dolaşarak kızını aradı, ancak yine bir sonuca ulaşamadı.


EVİNE 150 METRE MESAFEDE

Olayla ilgili soruşturma sürerken, 135 gün sonra dün Nehir'in evine 150 metre uzaklıktaki küçük bir su arkının içinde bir kız çocuğu cesedi bulundu. Haberle birlikte olay yerine giden baba Erkan Aslan, tanınmayacak haldeki cesedin üzerindeki kıyafetten kızı Nehir'e ait olduğunu belirledi. Konuşmakta güçlük çeken acılı baba, Habertürk'e, "Evimizin yakınındaki küçük su arkının içinde çocuk cesedi bulunduğunu duyunca hemen oraya gittim. Elbiselerinden Nehir olduğunu teşhis ettim. Ancak hafızam beni yanıltmıyorsa cesedin olduğu yere daha önceki aramalarda defalarca bakıldı, üstelik o zaman orada su birikintisi de yoktu. Açıkçası kafam çok karışık. Daha fazla konuşmak istemiyorum" dedi.


DNA TESTİ YAPILACAK

Babasının kıyafetten yaptığı teşhise rağmen, cesedin Nehir'e ait olup olmadığı DNA testiyle netleşecek. Küçük kızın ölüm nedeninin belirlenmesi için ise otopsi yapılacak. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmayı sürdüren jandarma, Nehir'in cesedinin sonradan su arkına getirilmiş olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.