Uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan Mutlu Kaya, 38 gün komada kaldıktan sonra hayata dört elle sarıldı ve yaşam savaşını kazandı. Hayatına ve hayallerine kaldığı yerden devam etmek için GATA’daki tedavisine azimle cevap veren Mutlu’nun sağlığı her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı Sesi Çok Güzel şarkı yarışmasında, Sibel Can'ın İstanbul'a getirdiği yarışmacısı olarak tanıdık. Ancak kısa bir süre sonra Türkiye yarışmanın yayınlandığı ilk günden itibaren sesi ve güzelliğiyle dikkat çeken Kaya'dan gelen kötühaberle sarsıldı. 18 Mayıs gecesi ablasının evinde silahlı saldırıya uğrayan ve başından yaralanan Kaya uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata dört elle sarıldı ve yaşam savaşını kazandı.

38 günde 22 kilo verdi

Annesi Hanım Kaya’nın anlatımına göre; Mutlu 38 gün boyunca Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldı. 1.78 boyundaki genç kız 22 kilo vererek 72'den 50 kiloya düştü. Doktorlar ailesine fişini çekeceklerini söyledi. Ama o vazgeçmedi, azimle hayata tutundu. Başında kalan kurşuna rağmen bir mucizeyi gerçekleştirdi ve gözlerini tekrar açtı...

‘Sibel Can'dan nefret ediyorum'

Sesi Çok Güzel yarışmasında Mutlu'yu veliahtı olarak gösteren Sibel Can'a ise Mutlu'nun ve ailesinin sitemi büyük... Daha sonra konuşmak istediğini belirten Mutlu'nun ağzından çıkan ikinci cümle "Sibel Can'dan nefret ediyorum. Yalan konuşuyor" oldu.

Detaylarını aileye sorduğumda ise anne Kaya, "Sibel Can yardım ediyorum diye kendini ortaya koydu, daha çok yardım edeceklerin önünü kapattı. Nasıl olsa Sibel Can arkalarında diyenler yardımdan vazgeçti. Sibel Can sadece Diyarbakır'daki hastaneyi iki kere menajerine arattı, bir defa da gazetecilerle yanımıza geldi. Kimse bize yardım etmek zorunda değil. Ama Sibel Can'ın yaptığı çok ağrımıza gitti. Ne hassasiyeti, ne de bir yardımı oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan tüm tedavi sürecine destek oldu

Mutlu yoğun bakımdan çıktıktan sonra tedavisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu destek oldu.

GATA'daki Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Hastanede yedinci haftasını dolduran Mutlu'nun durumu ise gün geçtikçe iyiye gidiyor.

Hastaneye geldiğinde tüm vücudu felçli olan ve çenesini dahi oynatmakta zorlanan Mutlu konuşmaya, kendini ifade etmeye ve adım atmaya başladı...

Tedavi sürecinin üç yıllık olacağını söyleyen doktorları bile azmiyle şaşırtan genç kız, dört ayda ayağa kalkmak için sürekli egzersiz yaparak çalışıyor. Mutlu "Dört ay sonra iyileşip ayağa kalkıp, hastaneden çıkacağım” diyor...