154 IQ'ya sahip 8 yaşındaki Mert Erdoğdu, üstün zekasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Fizik, kimya dersleri alan minik dahi, gelecekte bilim adamı olmak istediğini belirterek, "İnsanlara yardımcı olan robotlar yapmayı planlıyorum" dedi.

Küçükçekmece'de yaşayan 8 yaşındaki Mert Erdoğdu, üstün zekasıyla yaşıtlarından farklı gelişim gösteriyor. Yapılan testlerde IQ'sü 154 çıkan minik dahi; 8 aylıkken yürümeye, 1 yaşında ise tamamen konuşmaya başladı. Gelecekte bilim adamı olmak isteyen minik dahi, robot, fizik, kimya ve zihin haritaları dersleri alıyor.

Gelecekte en büyük hayalinin bilim adamı olarak insanlığa yardımcı robotlar yapmak olduğunu belirten minik dahi Mert Erdoğdu, "benim için bir sanat" diye tarif ettiği elindeki lego karakter Mamut'u anlatırken robotlara olan merakını da gözler önüne serdi.

"BİLİMADAMI OLMAK İSTİYORUM"

Araştırma yapmayı sevdiğini belirten minik Mert, "Çoğunlukla araştırma yaparım. Ben büyüyünce bilim adamı olmak istiyorum. İnsanlara yardımcı olan robotlar yapmayı planlıyorum" şeklinde konuştu.

Küçükçekmece Belediyesi İnönü Bilgievi öğrencisi de olduğunu belirten Mert Erdoğdu, "Bilgievi bana çok kaynak sağlıyor. Gezilere gidiyorum. Burada satranç dersine gidiyorum, kulüplere katılıyorum. Ülkeme yararlı olabilecek her şeyi yapmak isterim" dedi.

"ARKADAŞLARI ONU ANLAMIYOR"

Mert'in annesi Deniz Erdoğdu ise oğlunun küçük yaşlarda hızlı gelişim gösterdiğini belirterek, Mert 4 aylıkken ilk kelimelerini söylemeye başlamıştı. 1 yaşına geldiğinde artık tamamen konuşuyordu. 8 aylıkken yürüdü. Bunlar çok belirgin etkenlermiş ama biz Mert'i fark etmedik. İlkokul öğretmenine kadar hiç kimse fark etmedi. Dikkat dağınıklığı sorunuyla doktora gittik. Yapılan IQ testlerinde skor oldukça yüksek çıktı" diye konuştu.

Oğlunun araştırmaya yöneliminin oldukça fazla olduğunu belirten Deniz Erdoğdu, "Mert'i mutlu eden şeyler puzzlelarla oynamak, legolarla oynamak. Bunun üzerine Mert'in eğitim şeklini değiştirmeye başladık. Okuldaki dersleri çok iyi ama arkadaşlarıyla arası iyi değil. Arkadaşları onu anlamıyor" şeklinde konuştu.

Anne Deniz Erdoğdu, Mert'in robotlara, teknolojiye, bilime, uzaya ve bilim belgesellerine merakı olduğunu ifade etti.

"ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR İÇİN PROJE GELİŞTİRİLECEK"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Mert gibi üstün zekalı çocuklarla ilgili bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, ''Mert ve onun gibi üstün zekalı çocuklarımız, ülkemiz açısından vazgeçilmez değerlerdir. Biz de bu anlamda çok daha gerçekçi bir pozisyonla bu çocuklarımız için Aydın Üniversitesi ile birlikte özel projeyi hayata geçireceğiz. Kısa sürede bu projeyi kamuoyuyla paylaşacağız'' diye konuştu.