Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse,  İstanbul'da kar yağışından çok fırtına ve soğuk havanın etkili olacağını  belirterek, gece yaşanabilecek don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu. 
 
  
Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karın şu ana kadar  tutmamasının en büyük sebebinin aralıklarla yağması olduğunu ifade ederek, şu  saatten sonra Karadeniz'in üzerinden yavaş yavaş inmeye başlayacak yağışın,  İstanbul genelinde beyaz örtü bırakacağını dile getirdi. 
 
  Köse, "Yağıştan çok fırtına ve soğuk hava etkili olacak. Gece don ve  buzlanma olabilir" diyerek, yağışın bu geceden sonra Kocaeli ileZonguldak  arasında, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacağını söyledi. 
 
Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle  sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Köse, şunları kaydetti: 
 
   "İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir  düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da  sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki  etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar,Avrupa Yakası'nda  da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için  sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında  seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında  seyredecek."