Sibirya üzerinden yarın gelecek yeni soğuk hava dalgası, yurtta etkili olacak. Bazı kentlerde kar yağışı görülecek.


Rusya üzerinden yarın gelecek Sibirya kökenli soğuk hava, sıcaklığı düşürecek. Öncelikle Marmara ve Karadeniz'i etkileyecek soğuk hava, Çarşamba Ege'ye, Perşembe günü ise Akdeniz'e kadar inecek. Üç gün kalacak soğuk hava dalgası, sıcaklıkları Şubat ortalamasına düşürecek. Bazı kentlerde kar yağışları da bekleniyor. Salı gecesi-Perşembe arasında Sivas, Yozgat, Bolu Dağı ve Kastamonu arasında orta kuvvette kar yağışı görülebilir. Erzurum, Kars ve Gümüşhane çevresinde etkili olacak kuvvetli yağmur, Çarşamba günü yoğun kara dönüşebilir. İstanbul'da Salı ve Çarşamba günü sağanak yağmur var. Rüzgar sert, hissedilen sıcaklık 6-7 derece olacak. Ankara iki gün yağmurlu, sıcaklık 7 derece. İzmir yarın soğumaya başlıyor, sıcaklık 16 derece.


23 Nisan'da hava nasıl olacak?


23 Nisan Türkiye genelinde soğuk rüzgarlı ve yağmurlu geçecek. İstanbul rüzgarlı, sıcaklık 11 derece, kuvvetli yağmur yok, çok zayıf yağış olabilir. Ankara kuvvetli rüzgarlı, 6 derece, yağmur zayıf. İzmir güneşli ama kuvvetli rüzgarla soğuk olacak, hissedilen sıcaklık 12 derece.


Akdeniz ve Doğu'da yağmur


Antalya ve Adana sağanak yağmurlu olacak. Antalya 14, Adana ise 16 derece. Doğu ve Güneydoğu'da da kuvvetli yağış olacak.


Hafta sonu yine bahar


Sıcaklıklar Cumadan itibaren artmaya başlıyor. Hafta sonu ise bahar geri gelecek