Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, hatta sıcaklıklar Türkiye genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Ancak Marmara bölgesinde sağanak yağış bekleniyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava şöyle.

 

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemizin doğusu ile zamanla kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul çevreleri, gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Kütahya’nın kuzey çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın iç kesimleri, yarın (Cuma) sabah saatlerinde Bursa, Yalova ve Balıkesir’in kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklar, ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

 

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 25

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu 32

Adana: Az bulutlu ve açık 32

Antalya: Az bulutlu ve açık 28

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 18

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 16

Erzurum: Parçalı bulutlu 15

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 25

(İHA)