Marmara Denizi'nde Deprem! 10 Dakika Arayla İki Kere Salladı
İstanbul güne depremle uyandı. İstanbul'da saat 08:40 civarında deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin Marmara Denizi Yalovaaçıklarında meydana geldiği büyüklüğünün ise 4.4 olduğu açıkladı. Hissedilen deprem paniğe neden oldu.


10 DAKİKA ARAYLA İKİ KERE SALLADI
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nin verilerine göre Yalova açıklarında meydana gelen deprem, saat 08.40'ta yerin 6,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti. 4.4 büyüklüğündeki depremden 10 dakika önce de merkez üssü Marmara Denizi'nin doğusu olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD: İKİ DEPREM OLDU, İLKİ 2.7, İKİNCİSİ 4.2
AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul'da 2 deprem meydana geldi.
İlk deprem saat 08.30'da meydana geldi. Depremin büyüklüğü 2.7'ydi. İkinci deprem ise 08.40'ta meydana geldi ve depremin büyüklüğü 4.2.
KANDİLLİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Marmara Denizi Yalova açıklarında meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgiliBoğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden açıklama yapıldı.
"YALOVA VE İSTANBUL'DA HİSSEDİLDİ"
Kandilli'den yapılan yazılı açıklamada şöyle: "Yalova Açıkları Marmara Denizi'nde yerel saat ile 08:40'da aletsel büyüklüğü 4.4 olan orta şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 7 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. DepremYalova ili ile İstanbul ili ve ilçelerinde hissedilmiştir"
"TALİ BİR FAY PARÇASININ KIRILMASI SONUCU MEYDANA GELMİŞTİR"
"Depremin meydana geldiği yer Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun Marmara Denizinden geçen kuzey kolu içerisinde yer almaktadır ve zonun içerisinde tali bir fay parçasının kırılması sonucu meydana gelmiştir. Bilindiği gibi Kuzey Anadolu Fay Zonu' nun kuzey kolu İzmitKörfezi-Adalar açıklarından Marmara Denizinden geçerek Mürefte-Şarköy'e bağlanmakta ve oradan Saroz Körfezine uzanmaktadır. Depremin merkez üstüne yakın son yüzyılda meydana gelmiş en etkili deprem 1963 Adalar (6.3) depremidir. Bölge genelinde meydana gelmiş en etkili deprem ise 1999 yılı Kocaeli (7.4) depremidir"
" I. DERECE DEPREM BÖLGESİ İÇERİSİNDE YER ALMAKTADIR"
"Bölgede birkaç yılda bir bu tür orta şiddette depremler meydana gelmektedir. Kuzey Anadolu Fay Zonunun Batı Marmara'dan geçen uzantısı Marmara Denizi içerisinde en yoğun deprem aktivitesinin gözlendiği yerdir. Marmara Denizi ve çevresi I. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Dolayısı ile bölgede yaşayan vatandaşlarımızın depreme karşı herzaman hazırlıklı ve bilinçli olması, depreme dayanıklı binalarda oturmaları veya satın alacakları konutların depreme dayanıklı olarak inşa edilmiş olması olası afetlere karşı alınacak en güvenli tedbir olacaktır"