75’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde E.T. adlı kız öğrencinin rehber öğretmen M.S. tarafından, S.Z. adlı kız öğrencinin de müdür yardımcısı M.D. tarafından taciz edildiğine dönük iddialar üzerine dün akşam okul önünde toplanan bir grup eylem yaptı. Basın açıklamasını okuyan liseli kız öğrenci, rehberlik öğretmeninin disipline yönlendirilen kız öğrenciye arkadaşlık ve ilişki teklif ettiğini, teklifini kabul ederse disiplin cezası almayacağı söylediğini, okulda müdür yardımcısının bir başka kız öğrenciye cinsel içerikli sözler sarf ettiği söyledi.
 
Bu iki öğretmenin de görevden alınması gerektiği belirtilen basın açıklamasında, "Bu tacizci iki öğretmeni şiddetle kınıyoruz ve derhal görevden alınmalarını istiyoruz. Neredeyse tüm liselerde yaşanan taciz olaylarını durdurmak için liselerimizde kız kardeşlik köprüsünü kurarak tacizci öğretmenleri ifşa ediyoruz. Gelecekte de bu tür olayların takipçisi olacağız. Tacizci öğretmenlerin, idarecilerin ve müdürlerin peşini bırakmayacağız ve okullarımızda barındırmayacağız" denildi.
 
Gösteriye katılanlar ’Yasta değil isyandayız, okullardaki baskıyı gericiliği tacizi durduracağız’, ’Direnen kadınlar kazanacak’, ’Kadınlar direniyor tacizcileri ifşa ediyor’, ’Tacizciyi değil öğrenciyi koru’, ’Tacizci görevden alınsın’ yazılı dövizler taşıdı.