"Yasak aşk" sonucu dünyaya geldiğini öğrenen Ayla Ç., Zihni T.'ye babalık davası açtı. "Babası değilim" deyip, DNA testine de gitmeyen Zihni T.'nin, polis zoruyla yakalanıp götürüldüğü Adli Tıp'ta baba olduğu kanıtlandı.
İzmir'de iki yıl önce Aile Mahkemesi'ne başvuran 47 yaşındaki Ayla Ç.'nin iddiasına göre, Aliağa'da yaşayan ve o dönemde 26 yaşında olan Zihni T., 1960'ta çalışmak için geldiği İzmir'de amcası Ahmet T.'nin yanında kalmaya başladı. Bir süre sonra ise amcasının eşi Nadire T. ile aralarında "yasak aşk" başladı. Bu ilişkiden de 1965'te Ayla Ç. dünyaya geldi. Ayla Ç.'nin yıllarca babası bildiği Ahmet T., 3 yıl önce alzheimer'a yakalandı ve kayboldu. Bunun üzerine annesi gerçeği itiraf etti. Büyük şok yaşayan Ayla Ç. mahkemeden gerçeğin ortaya çıkarılmasını istedi.

Türkiye'de bir ilk

İddiaları reddeden Zihni T. ise mahkemenin kararına rağmen DNA testine de gitmedi. Hâkim bunun üzerine Zihni T.'nin, Ayla Ç.'nin babası kabul edilmesine karar verdi. Ancak Yargıtay DNA testi yapılmadığı için kararı bozdu. Bunun üzerine yerel mahkemenin hâkimi, bu alanda bir ilki gerçekleştirerek DNA testi yaptırmaktan kaçan Zihni T. hakkında yakalama kararı çıkardı. Mahkemenin bu kararı üzerine Zihni T.'nin adresini tespit eden Yeşilyurt Polis Merkezi Ekipleri, evinde gözaltına alarak adliyeye götürüp mahkemeye çıkardı. Zihni T., "DNA testine gerek yok. Babalığı kabul ediyorum" demesine rağmen mahkeme testin yapılmasının yasal zorunluluk olduğunu belirterek davalı babayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Burada yapılan DNA testinde de Zihni T.'nin, yüzde 99.99 oranla Ayla Ç.'nin babası olduğu tespit edildi. Mahkeme de gelen rapor doğrultusunda önümüzdeki duruşmada Zihni T.'nin, 50 yıl sonra Ayla Ç.'nin babası olacağına karar verecek.

Tazminat davası da sürüyor

Ayla Ç.'nin avukatı Varol Turbay, mahkemelerin daha önce DNA testine girmeyenler hakkında "Babalık" kararı verdiğini belirterek, "Türkiye'de ilk kez böyle yakalama kararı çıkarıldı ve baba DNA testine polis zoruyla götürüldü. Artık bu tür davalarda kimse 'kan örneği vermek istemiyorum' diyemeyecek. DNA örneği vermeden babalığına karar verilenler de bu kararı gerekçe gösterip DNA testi yaptırabilir" dedi. Öte yandan Ayla Ç.'nin, yıllarca öz babasına 'baba' diyemediğini ve travma yaşadığını öne sürerek Zihni T.'ye açtığı 500 bin liralık tazminat davası da sürüyor.