Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sulama kanalında kaybolan iki kardeşten birini arayan ekipler aynı ilçede 1 Temmuz'da hayvan  otlatırken kaybolan 14 yaşındaki Yusuf Yılmaz'ın cesedini buldu.

Alınan bilgiye göre, Silvan'ın Çevriksu Mahallesi'nde ikamet eden ve  Yeşerdi Mahallesi'ndeki mısır tarlalarına su çekmeye çalışırken sulama kanalına  düşen Selman Kızılçiçek (18) ile onu kurtarmak için kanala giren ağabeyi Fırat  Kızılçiçek'in (40) bulunması için çalışma başlatıldı.

Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal  Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Servis ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi  Sualtı Arama ve Kurtarma görevlileri, kanalda yaptıkları aramalarda kardeşlerden  Fırat Kızılçiçek'in cesedine ulaştı.


Çalışmalarını sürdüren ekipler, aynı bölgede bir ceset daha gördü.

İncelemeler sonucunda, sudan çıkarılan bu cesedin Çatakköprü  Mahallesi'nde 1 Temmuz'da hayvan otlatırken kaybolan ve İstanbul'da görüldüğü  iddia edilen Yusuf Yılmaz'a ait olduğu belirlendi.

Ceset otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Ekiplerin, suda kaybolan diğer kardeş Selman Kızılçiçek'i arama  çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Çatakköprü Mahallesi'nde ikamet eden 14  yaşındaki Yusuf Yılmaz, 1 Temmuz günü hayvan otlatırken kaybolmuştu.

Arama çalışmaları sürerken AFAD'ın sosyal paylaşım sitesine bir  vatandaşın gönderdiği mesajda Yusuf'u İstanbul'da bir fırında gördüğünü  belirtmesi üzerine çocuğun görüldüğü öne sürülen Beylikdüzü'ndeki güvenlik ve  MOBESE kameraları görüntüleri istenmişti. Görüntüleri izleyen ailesi önce  kayıtlarda görülen kişinin Yusuf Yılmaz olduğunu teşhis etmiş ancak farklı  açılardan çekilen kayıtları izlediklerinde görüntülerdeki kişinin çocukları  olmadığını belirtmişti.

Bunun üzerine Çatakköprü Mahallesi'nde jandarma ekipleri ve güvenlik  korucuları tarafından yeniden arama çalışması başlatılmış, bu kapsamda Yusuf  Yılmaz'ın bulunması için sulama kanalları, metruk yapılar, tarlalar ve mahalle  kırsalında çalışmalar yürütülmüştü.

  
(MİLLİYET)