Kreşte Kadın Öğretmenin Tacizini Stajyer Görüntüledi

İstanbul Fulya'da bulunan P.G. Bakımevi'nde yaşları 3 ile 7 arasında değişen bir grup çocuğun, sınıf öğretmeni Yasemin A.'nın cinsel istismarına, darp ve tehdidine maruz kaldıkları iddia edildi.
Savcılığa ulaşan bilgilere göre Fulya'daki P.G. Bakımevi'nde öğretmenlik yapan Yasemin A., 3.5 yaşındaki erkek çocuğu D.K.'ye şiddet uyguladı.
KOLUNDAN TUTARAK YERE FIRLATTIĞI ÇOCUĞUN ANNESİ GÖRDÜ
Oğlunu almak için kreşe giden anne Özden K., öğretmenin çocuğu kolundan tutarak yere fırlattığı ana tanık oldu. Durumu okul müdürü Yıldız B.'ye anlattı. Müdür bir daha böyle bir olay yaşanmayacağının garantisini vererek anneyi sakinleştirdi.
ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE SOYUNDU
Haziran ayının ilk günlerinde ise İstanbul'da özel bir üniversitede öğrenci olan Esma K., kreşte stajyer olarak çalışmaya başladı. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi genç stajyer, stajının ilk günlerinde "Şirinler" adı verilen öğrenci sınıfında göreve başladı. İlerleyen günlerde sınıf sorumlusu Yasemin A.'nın çocukların özel bölgelerine dokunduğuna, kendisinin de çocukların yanında soyunup göğüsleriyle oynamalarına izin verdiğine şahit oldu.
DURUMU BİLEN DİĞER ÖĞRETMEN SESSİZ KALDI
Stajyer öğretmen farklı tarihlerde gizli çekimle bu anları kaydedip öğrenci velisi Özden K.'ye gönderdi. İzledikleri anlar karşısında şoke olan anne-baba savcılığa başvurdu.İstanbul Ailenin Korunması Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında genç stajyerin tanık olarak ifadesine başvuruldu. Stajyer öğrenci, şahit olduğu cinsel istismar ve şiddeti savcıya da anlattı. Okul müdürü Yıldız B.'nin ve sınıfın diğer öğretmeni Ayça Ç.'nin durumu bildiği halde duruma sessiz kaldığını beyan etti.
ÖĞRETMEN SERBEST KALDI
Olay günü sadece D.K.'nin ve S.E. isimli kız çocuğunun şiddete ve istismara maruz kalmadığını grupta bulunan diğer öğrencilerin de aynı şekilde davranışlarla karşı karşıya kaldığını anlattı. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edilen öğretmen Yasemin A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcının itirazını değerlendiren üst mahkeme de öğretmenin serbest kalmasına hükmetti.
'ALTINI ISLATMIŞ MI DİYE KONTROL ETTİM'
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan öğretmen Yasemin A. suçlamaları reddetti. Çocuklara şiddet uygulamadığını, cinsel organlarına altlarını ıslatıp ıslatmadıklarını kontrol etmek için dokunduğunu savundu. Serbest kalan öğretmenin kreşteki işine son verildi.